14.04.2022
Olena Zelenskaya avertizeaza in cel mai recent interviu: ”Toti suntem tinta numarul 1”. Prima doamna a Ucrainei este separata de sotul sau de mai bine de o luna

Este cel mai recent interviu acordat de Olena Zelenskaya. Sotia lui Volodimir Zelenski a acceptat sa raspunda catorva intrebari adresate pe mail de jurnalista CNN Christiane Amanpour.

Prima Doamna a Ucrainei a reiterat pericolul in care populatia ucraineana se afla si ii roaga pe oamenii de peste tot din lume: ”Nu va obisnuiti cu durerea noastra.”

La inceputul razboiului, pe 24 februarie, cuplul prezidential a asigurat o lume intreaga ca nu intentioneaza sa abandoneze tara. Dimpotriva, Volodimir Zelenski a continuat comunicarea netagaduit. In timp ce presedintele s-a concentrat pe aspectele militare ale situatiei, Olena Zelenska s-a aplecat inspre actiunile umanitare, de aparare a copiilor si de a semnala suferintele poporului ucrainean in lumea occidentala.

Jurnalista CNN a intervievat-o pe Zelenska pe mail. Raspunsurile sale au fost traduse in engleza si publicate pe cnn.com.

Stimata Prima Doamna, cum rezistati?

Ca si cum am merge pe sarma. Daca stai prea mult sa te gandesti, pierzi din timp si echilibru. Ca sa rezisti, trebuie sa mergi mai departe, sa faci ce ai de facut. Asa rezista si ucrainenii mei.

Multi care au scapat din infern, care au vazut ghearele mortii spun ca cel mai bun medicament este sa actionezi, sa faci ceva, sa fii util cuiva. Ma alina faptul ca protejez oameni. Responsabilitatea te disciplineaza.

Ati reusit sa va vedeti sotul de la izbucnirea conflictului armat?

Volodimir si echipa sa stau la biroul prezidential. Din cauza pericolului, mie si copiilor ni s-a interzis sa ramanem acolo. De o luna, comunicam doar telefonic.

Lumea intreaga e inspirata de spiritul brav al sotului dv., a dovedit ca este un lider incontestabil. V-ati casatorit cu el in 2003 si va cunoasteti din studentie. Ati fost constienta de aceasta latura a sa?

Am stiut mereu ca va fi un sprijin pentru mine. A devenit apoi un tata incredibil, un sprijin pentru familie. Acum dovedeste ca aceste trasaturi sunt native. Nu s-a schimbat. Doar ca acum mai multi il vad prin ochii mei.

Aveti o fiica Sasha, in varsta de 17 ani, si un fiu de 9 ani, Kyrylo. Cum le-ati explicat razboiul? Ei stau cu dv.?

Din fericire, copiii sunt cu mine. In aceasta perioada, s-au maturizat. Va spuneam ca razboiul disciplineaza. Nu trebuie sa le explic nimic. Se simt responsabili pentru ceilalti si discutam despre situatie asa cum e. Cand urmaresc interviuri cu copiii care au fost martori la atrocitati, vad ca ei, copiii, inteleg perfect, poate mai bine decat adultii. Ei privesc la esenta. Cum spunea un copilas: ”De ce sunt rusii asa de rai cu noi? Oare au fost batuti acasa?”.

Olena Zelenska a accentuat nevoia de solidaritate si speranta intr-un viitor mai bun. Ii roaga pe oameni sa nu ii uite si sa nu se obisnuiasca cu durerea lor. Prima Doamna a acordat un interviu extins jurnalistei CNN Christiane Amanpour.

Articole din aceeasi categorie