22.02.2021
Odata ajunsa la pensie a decis sa-si schimbe radical viata. Povestea Margaretei Apostu care face sport si are o mobilitate de invidiat la 69 de ani: "Cand ma uit in pasaport, nu-mi vine sa cred ca e pasaportul meu" - VIDEO

Niciodata nu e prea tarziu sa te apuci de sport. O demonstreaza Margareta Apostu. Desi are 69 ani, acesta are o conditie de invidiat si este un exemplu demn de urmat pentru multe dintre femeile trecute de prima tinerete. iSanatate a realizat un reportaj despre povestea Margaretei. Afla de la reporterul PRO TV si specialistul medical, Cristina Gonta, cum in pofida varstei de 69 de ani, aceasta are o conditie fizica de invidiat si o viata foarte activa.

Margareta Apostu a activat 30 de ani in calitate de inginer, dar odata ajunsa la pensie, a decis sa-si schimbe radical viata si sa faca sport. 

Eduard SERJANT, ANTRENOR: “Desigur, femeile cu varsta peste 50 de ani pot practica sportul. Trebuie sa tinem cont de anumiti factori, cum ar fi starea de sanatate. Daca ea s-a antrenat anterior, atunci ii putem da greutati mai mari, daca nu, atunci vom lucra doar cu greutatea propriului corp".

Margareta APOSTU,INGINER-PROGRAMATOR: “La momentul de fata eu am inteles ca principalul e sa lucrezi si sa ai respiratia corecta".

Margareta afirma ca se antreneaza oriunde, chiar si atunci cand este in troleibuz. Pana si in timpul interviului acesta continua sa isi tonifice ligamentele picioarelor stand intr-o pozitie speciala.

Margareta APOSTU,INGINER-PROGRAMATOR: „Cu cat mai bine este dezvoltata extinderea chiar si fata devine mai frumoasa".

Eduard SERJANT, ANTRENOR: “Exista anumite contraindicatii pentru femeile si barbatii trecuti de 50 de ani. Nu este de dorit ca acestia sa se antreneze prea intensiv, pentru ca asta poate duce la aparitia problemelor legate de inima. Nu sunt recomandate greutatile mari, sariturile, artele martiale, luptele unde sunt lovituri. Exercitiile trebuie practicate foarte atent si de preferat doar cu o persoana, care te poate ajuta si directiona, adica cu un antrenor".

Margareta APOSTU,INGINER-PROGRAMATOR: “Eu ma stradui in fice ce zi sa ma antrenez, minim o ora si jumatate sau doua".

Eduard SERJANT, ANTRENOR: „Margareta este un sportiv bine pregatit. Ea se antreneaza de mult timp si ei i se permit exercitiile cu greutati. Bineinteles, inainte de antrenament este foarte bine sa ne incalzim, precum face si ea. Cateva intinderi intre seturi si asta e foarte bine. Ea este bravo, pentru ca se mentine in forma si trebuie sa o avem drept exemplu".

Pentru a se mentine sanatoasa, Margareta alege sa se alimenteze corect si echilibrat.

Margareta nu a ezitat sa dea cateva sfaturi tuturor femeilor.

Alte noutati din health&beauty, sport, nutritie si povesti cu oameni fascinanti, adepti ai unui stil de viata sanatos, gasesti pe saitul emisiunii iSanatate.

Articole din aceeasi categorie