17.08.2022
O tanara a uimit internetul dupa ce a dezvaluit ca i-a crescut doar un san. Care a fost diagnosticul medicilor

O tanara pe nume Becca Butcher a uimit utilizatorii de pe TikTok dupa ce a dezvaluit intr-un video ca i-a crescut doar un san. In clipul respectiv, tanara le-a povestit internautilor incercarile prin care a trecut pentru a diagnostica afectiunea neobisnuita de care sufera.

Se pare ca pubertatea, perioada in care corpul unei fete trece printr-o serie de schimbari, printre care si dezvoltarea sanilor, nu a avut acelasi rezultat in cazul tinerei, care s-a trezit ca doar sanul stang a crescut, in timp ce celalalt a ramas in acelasi stadiu.

Ingrijorata de modul in care evolueaza cresterea sanilor ei, dar si rusinata de diferenta de marime, Becca Butcher a recurs la ajutorul doctorilor pentru a obtine un diagnostic si o rezolvare.

Potrivit acesteia, medicii nu i-au dat motive de ingrijorare, spunandu-i ca este absolut normal ca o femeie sa aiba un san mai mare ca celelalt si ca acest lucru se va remedia peste cativa ani, odata ce va depasi perioada de pubertate.

"M-am dus la doctor si mi-au spus: "Inca nu ai terminat de trecut prin pubertate. E in regula. Nu e nimic. Va creste. Este normal ca femeile sa aiba un san mai mare decat celalalt. Revino daca nu s-a schimbat in cativa ani".

"Pe atunci aveam 13 sau 14 ani, dar m-am intors din nou la medici cand aveam 16 sau 17 ani. Ei au spus, din nou, 'inca nu ai terminat de trecut prin pubertate. Inca nu te-ai dezvoltat complet. Intoarce-te din nou peste cativa ani".

In ciuda spuselor medicilor, pieptul fetei ramanea inegal, motiv pentru care a fost nevoita sa isi indese sosete  in cupa sutienului pentru a ascunde asimetria. De asemenea, aceasta a continuat sa-si investigheze problema pe cont propriu, pana cand, intr-o zi, a dat peste sindromul Poland, o malformatie congenitala caracterizata prin dezvoltarea anormala a muschilor pectorali mari.

Spre surprinderea tinerei, confirmarea afectiunii nu a venit de la medic, care i-a spus ca nu ii poate pune un diagnostic deoarece nu cunoaste aceasta bola, ci de la o asistenta.

Pasiunea ei cea mai mare sunt calatoriile! Vezi ce tari exotice a vizitat in aceasta vara bloggerita Valeria Lungu - FOTO

Intamplarea a facut ca o asistenta sa o vada pe tanara pe holul spitatului in care mersese pentru a primi un diagnostic. La vederea asimetriei din jurul pieptului, femeia a recunoscut imediat boala:

"In timp ce ieseam din cabinetul doctorului cu mama mea, o alta asistenta a trecut pe langa noi si mi-a vazut pieptul, dupa care a spus: "Doamne, Sindromul Poland".

"Am mai vazut asta inainte, vino si vorbeste cu mine. Asa ca eu si mama mea am intrat in aceasta camera si am vorbit cu ea, iar ea a spus: 'da, asta este'. Am vazut-o (boala) doar o data in toata cariera mea. Poate ca ar trebui sa mergi la o alta asistenta".

"In cele din urma am mers la vreo patru sau cinci medici de familie, trei asistente, doi specialisti in patologia sanului si un chirurg. A trebuit sa merg la trei spitale diferite. Nu-mi amintesc daca aveam 20 sau 21 de ani, dar, in cele din urma, medicul meu m-a trimis la o ecografie".

Articole din aceeasi categorie