14.01.2021
O fetita de 11 ani traieste cu inima batand in exteriorul pieptului. Cum este posibil

O problema medicala rara a cauzat ca inima unei fete de 11 ani sa creasca pe exteriorul pieptului.

Citeste si :  Cinci angajamente pentru sanatatea ta in noul an

Virisaviya Bourn-Goncharova, din Hollywood, Florida, s-a nascut cu o problema medicala numita sindromul toraco-abdominal. Aceasta problema i-a cauzat o formare anormala a coastelor si a muschilor abdominali in timpul sarcinii mamei sale. 

In cazul fetitei, aceasta problema a dus la dezvoltarea inimii in afara pieptului sau.

De asemenea, fata mai sufera de defect septar ventricular, adica are o gaura in inima unde ventriculele trebuiau sa se intalneasca.

Aceasta problema medicala afecteaza o persoana la un milion, dar din fericire nu ii cauzeaza dureri fetei de 11 ani. Totusi, inima ei este expusa pericolelor, fiind protejata doar de un strat subtire de piele.

Cand mama Virisaviyei era insarcinata, aceasta a primit vestea ca fiica sa ar putea muri la nastere sau in timpul sarcinii. Dar Virisaviya nu numai ca a supravietuit, aceasta a crescut si a devenit o fata normala. Virsaviyei ii plac moda, cantatul si joaca cu prietenii, dar trebuie sa aiba mereu grija de inima ei expusa.

Pentru a se proteja de rani, Virsaviya poarta adesea echipament de protectie a pieptului, deoarece o cazatura sau imbranceala ar putea fi fatala pentru aceasta.

Mama ei s-a mutat impreuna cu Virsaviya din Rusia in America, in speranta ca un chirurg o va putea ajuta sa duca o viata normala, insa, chirurgia nu este posibila datorita presiunii arteriale crescute.

Problema medicala a Virsaviyei a facut-o pe aceasta sa petreaca foarte mult timp prin spitale.

La inceputul lui 2020, aceasta a avut scaderi bruste ale nivelului de oxigen din sange, ceea ce a i-a cauzat ameteli si senzatii de sufocare.

Astfel, Virsaviya a sfarsit la urgente, urmand doua saptamani de monitorizare atenta din partea doctorilor pentru a-i stabiliza nivelul de oxigen.

„Doctorii mi-au spus ca fiica mea va muri in timpul sarcinii sau al nasterii", a declarat Dari, mama Virsaviyei, potrivit 7news.com.au.

„Este miraculoasa asa cum este. Este una la un milion. Fratele Virsaviyei  crede ca inima ei este ceva magic si frumos. El sta aproape de Virsaviya doar pentru a-i simti inima cum bate" spune aceasta.

Virsaviya duce o viata normala si iubeste sa se joace cu prietenii ei, dar este diferita deoarece umflatura de pe pieptul ei ii poate provoca moartea.

Ea are nevoie de un concetrator de oxigen atunci cand este activa din punct de vedere fizic, pentru a-i mentine saturatia de oxigen peste 85 la suta. Desi Virsaviya isi cunoaste conditia medicala, acest lucru nu o sperie.

„Cateodata imi este greu deoarece nivelul meu de oxigen este scazut si ma simt ametita, dar iubesc sa stau activa si sa cant si sa dansez cu prietenii mei. Anul acesta a fost plictisitor dar macar a fost dragut timpul petrecut cu fratele meu. Primesc multe mesaje de incurajare de la fanii mei pe Instagram, care-mi spun ca sunt o inspiratie pentru ei. Inima mea este diferita, dar ma face unica si imi place acest lucru" declara Virsaviya.

Citeste si :  Suma colosala pe care o vor primi actritele din „Sex and the City” pentru fiecare episod filmat

Sursa foto: Profimedia

Articole din aceeasi categorie