04.02.2021
„Nu e deloc confortabil sa renunti la un salariu bun si stabil si sa te aventurezi in freelancing”. Cat de greu i-a fost Natei Albot sa se mute in alta tara si s-o ia de la zero

Jurnalista Nata Albot a publicat pe retelele de socializare un mesaj despre dificultatile prin care a trecut atunci cand a plecat din Moldova si s-a stabilit in Canada, luand totul de la zero.

Nata Albot se bucura de o popularitate mare printre moldoveni, datorita activitatii de jurnalist pe care o avea in Moldova si pe care o continua, dupa posibilitate, aflandu-se in Canada. Desi este foarte activa pe internet, in special pe Instagram, putini stiu cat de dificil i-a fost sa se mute peste hotare, avand deja o cariera acasa.

Nata a abordat acest subiect in cea mai noua postare a ei de pe Instagram, povestind cat de greu este sa pleci din locul unde a obtinut multe muncind, in locul unde a trebuit sa inceapa totul de la capat.

Milionarul Gabriel Stati - un tata fericit! Copiii acestuia sunt de aproape aceeasi varsta cu iubita lui

In afara de faptul ca port marimea aproape 41 la incaltaminte si cu greu gasesc tuflisoare delicate, azi am avut o scurta si tare dulce senzatie de epifanie, pentru ca am realizat beneficiul alegerilor mele deloc confortabile, pe care le-am facut in ultimii ani.

Nu e deloc confortabil sa renunti la un salariu bun si stabil si sa te aventurezi in freelancing. Nu e deloc confortabil sa schimbi mediul in care ti-ai construit o bucatica de tron pe unul in care esti un simplu platitor de taxe din 37 de milioane de alti platitori. Nu e deloc confortabil sa iei totul de la zero, cand altii la varsta ta deja scot roadele unei cariere construite ani de zile. Nu e deloc confortabil sa mergi din nou la scoala, cand procesorul e cam plin si refuza sa memoreze cunostinte noi. Nu e deloc confortabil sa stii cum iti merge morisca in limba materna si cum valoarea competentelor tale scade imediat cum deschizi gura in franceza sau engleza. Nu e deloc confortabil sa schimbi 4 anotimpuri cu arome si gusturi divine pe 6 luni de frig si cirese care vin de peste mii de km. Nu-i deloc confortabil sa sufli in lumanarile de pe tort, cu cei mai dragi oameni in ecranul telefonului. Opriti-ma va rog....

Dar, e atat de minunat sa indraznesti sa-ti schimbi propriul scenariu, fara frica de a-ti pierde confortul. E minunat sa-ti pierzi confortul! E interesant sa-ti testezi limitele si sa intelegi ca viata e prea scurta ca sa-ti fie frica sa o traiesti din plin. Si cand ma gandesc ca n-am ajuns nici la jumate de wish list.

Fac acum la universitate un curs nou de Dezvoltare Durabila. Asta e atat de interesant! Si probabil curand, mai aproape de examene, am sa fiu stresata de prea multe lucrari. Si in clipa aceea voi injura pofta mea de noi orizonturi si aventuri. Dar n-as regreta nimic din ce am decis irational. Pentru ca mai presus de sentimentul ca m-am aranjat bine in viata este sentimentul ca maine s-ar putea sa nu fie, iar eu inca atatea nu le-am incercat.”, este mesajul jurnalistei.

Nata si-a incheiat gandul printr-o provocare pentru urmaritorii ei: „Povestiti, care-i cea mai irationala decizie pe care ati luat-o recent si nu o regretati deloc!”, iar acestia nu au ezitat sa relateze istoriile lor de viata, in comentarii.

Nata este o jurnalista, blogger, activist civic, fosta producator de televiziune si manager media din Republica Moldova. In 2013 aceasta s-a mutat cu traiul in Canada impreuna cu Andrei Bolocan, cu care are doi copii. Aceasta a mai fost casatorita cu avocatul Roman Uskov, cu care are, la fel, doi copii.

„Au trecut 6 zile si primarul Ion Ceban nu si-a cerut scuze pentru amenintari si calomnie.” Nata Albot inca asteapta ca primarul sa recunoasca public ca a gresit

Sursa foto: Instagram

Articole din aceeasi categorie