13.10.2022
,,NO BRA DAY”. Elibereaza-ti sanii timp de 24 de ore si marcheaza Ziua Internationala fara Sutien. Care sunt vedetele de la noi, dar si internationale care promoveaza aceasta miscare - FOTO

13 octombrie este Ziua Internationala fara sutien. Femeile din intreaga lume sunt incurajate sa-si lase sutienul acasa pentru a atrage atentia asupra riscurilor cancerului mamar. Indemnul este simplu – sa isi elibereze sanii timp de 24 de ore si sa se simta complet libere.

Miscarea, conform proiectului WebPlus.info, a inceput in 2011 si este sustinuta activ pe retelele de socializare: Twitter, Instagram, Facebook si Google, unde Ziua Internationala fara sutien este promovata prin intermediul hashtagului #Nobraday.

Ce este de fapt Ziua fara sutien?

In aceasta zi, femeile isi lasa sutienul acasa pentru a constientiza riscul cancerului de san si pentru a reaminti acestora sa se testeze in mod regulat pentru cancerul mamar. Statisticile pe plan mondial sunt ingrijoratoare - aproximativ 12% dintre femei pot suferi de aceasta boala in timpul vietii. De exemplu, aproximativ 50.000 de britanici sunt diagnosticati cu cancer de san in fiecare an.

Cine si unde se sarbatoreste aceasta zi?

Culoarea simbol a acestei zile este roz. Activistii o ataseaza la imbracaminte, masini etc. De asemenea, unele cladiri sunt pictate in aceasta culoare cu ajutorul iluminarii, iar la sfarsitul lunii in Statele Unite, o serie de organizatii musulmane organizeaza Ziua Pink Hijab. 

Incepand din 2017, aceasta zi a fost deja sarbatorita de femei din peste 30 de tari, inclusiv Noua Zeelanda, Romania, Republica Ceha, Grecia, Malaezia, Scotia, India si Ghana.

In fiecare an, milioane de oameni aleg sa poarte haine si accesorii de culoare roz pentru a-si demonstra solidaritatea cu femeile care sufera de cancer la san.

Iata cateva motive pentru care femeile ar trebui sa inceteze sa mai poarte sutien, conform site-ului brightside.me:

-Evitarea purtarii sutienului duce la imbunatatirea aspetului si calitatii pielii.

Renuntarea la sutien te poate ajuta sa imbunatatesti sanatatea pielii si a muschilor de la nivelul sanilor. Exista mai multe motive pentru care se intampla acest lucru. Circulatia sanguina este imbunatatita, ceea ce face ca la nivelul pielii si muschilor sa ajunga mai multi nutrienti si oxigen. Materialul textil lipit de piele blocheaza evaporarea transpiratiei si impiedica pielea sa respire, ceea ce duce la dezvoltarea bacteriilor ce cauzeaza diferite probleme de sanatate a pielii.

-Te ajuta sa te relaxezi 

Stiintific, fara a avea o tesatura puternic captusita, sanii invata sa se adapteze in mod natural si sunt mai liberi pentru a obtine o crestere frumoasa. Faptul ca nu trebuie sa-ti pui sutienul faciliteaza o buna relaxare in corpul femeii si o face sa se simta in largul ei. 

-Economisesti bani si timp

Cele mai multe sutiene sunt scumpe. Brand-urile populare afiseaza preturi exagerate in ultima vreme. Gasirea unui sutien care ti se va potrivi, care ofera un suport frumos si nu provoaca niciun disconfort este o sarcina de lunga durata si complicata. Cu toate acestea, fara ca sa-i porti este gratuit!

 -Nu mai transpiri sub sani!

Zilele calduroase sunt frumoase pana cand incepi sa simti transpiratia incomoda sub san. In acest caz, purtarea unui sutien poate inrautati situatia – va irita zona transpirata. In schimb, fara sutien, pielea respira si ajuta la evaporare, care iti ofera o senzatie proaspata si placuta.

 -Te va elibera de acele linii de presiune din jurul corpului tau.

Oricat de bun sau de scump este sutienul tau, exista intotdeauna sansa ca acesta sa lase niste linii de presiune in jurul pieptului si al spatelui. De cele mai multe ori, astfel de semne dor si provoaca disconfort. Ei bine, in acest caz, fara sutien inseamna fara suferinta.

 Ce vedete de la noi promoveaza zilnic #NOBRADAY ?

Olga Verbitchi 

 

 Gabriela Damir 

Costetchi Daniela 

Irina Rimes 

Olga Manciu

Se pare ca artistele si modelele internationale sunt fanele libertatii si obisnuiesc sa nu imbrace niciodata sutienul. Iata cateva dintre ele, care in mod clar urasc sa il poarte: 
 Kim Kardashian 

 Kendall Jenner

Rihanna

Selena Gomez

Miley Cyrus 

Bella Throne 

 

Laetitia Casta

Jennifer Lawrence

Brandi Glanville

Dakota Fanning

Nu uita, Sanatatea este cel mai valoros lucru, asa ca informeaza cat mai multa lume cu privire la pericolele cancerului de san si mandreste-te de sanii tai, indiferent de marime sau forma. 

Iti dorim o Zi Internationala fara Sutien cat mai lejera!

Articole din aceeasi categorie