18.11.2020
Niciun tratament medicamentos nu poate inlocui regimul alimentar cand ai diabet zaharat

Tratamentul diabetului zaharat are ca scop mentinerea glicemiei in limitele normale si reducerea riscului de aparitie a unor complicatiii.

Citeste si :  Ce mancam inainte si dupa antrenament, pentru un rezultat uimitor. Elena Ozun, nutritionist: „Laptele dupa antrenament este o sursa buna de proteina si de grasimi sanatoase.”

Insulina este singurul medicament care poate trata diabetul zaharat de tip 1, iar cantitatea si tipul de insulina pe care pacientul trebuie sa le ia sunt stabilite de medicul diabetolog.

Pentru ca pacientul cu prediabet este obez, hipertensiv si cu un profil lipidic modificat, monitorizarea acestuia este obligatorie, pentru a evita instalarea diabetului zaharat.

In diabetul zaharat de tip 2, pacientul va avea un tratament medicamentos, dar si unele indicatii ce tin de stilul sau de viata, miscarea si alimentatia sa. 

„Noi cand avem o persoana cu diabet in fata nu tratam doar hiperglicemia, doar glicemia majorata. Avem alte tinte sau obiective. Unul dintre obiective ar fi greutatea corporala, mentinerea in tinte a lipidelor sau a grasimilor in sange si nu in ultimul rand este mentinerea tensiunii arteriale in cifrele optime. Este abordarea multi dimensionala, factoriala, individualizata a unei persoane cu diabet zaharat.”, a declarat endocrinolog-nutritionistul Ana Vartosu, in timpul emisiunii iSanatate.

Alte noutati din health&beauty, sport, nutritie si povesti cu oameni fascinanti gasesti pe site-ul emisiunii.

Citeste si :  Cum sa controlam pofta de dulce si ce trebuie sa facem ca sa slabim. Nutritionistul Sergiu Munteanu: „Daca te alimentezi corect inainte de somn, atunci poti scapa de 100-150 g de tesut adipos”

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie