04.03.2022
„Mustele cauta rani, iar albinele flori”. Svetlana Sainsus a vorbit despre gestionarea milionului strans pentru refugiati, critica din online, dar si cazul fetitei cu inima in rucsac - VIDEO

Invitata emisiunii O Seara Perfecta a fost co-fondatoarea caritate.md Svetlana Sainsus. Aceasta a povestit emotionata despre cazul refugiatilor, actele de binefacere si critica cu care se confrunta.

Ciudate sunt vremurile pe care le traim, pentru ca intr-adevar, dupa cum afirma si Svetlana Sainsus „Mustele cauta rani, iar albinele flori”, la ce se refera cand spune acest citat a povestit chiar ea in cadrul unui interviu cu Anisoara Loghin.

Lumea a inceput sa se imparta in diferite tabere dat fiind contextul refugiatilor din Ucraina. Unii inspira mila, iar altii extrem de criticati, iar cazuri sunt bineinteles multe. 

De gura lumii si vorbe rele nu a scapat nici Svetlana Sainsus, care a spus ca nu se astepta ca in asemenea momente sa aiba parte de atata critica si rautati.

„Nu doar eu, dar si intreaga echipa suntem criticati ca am uitat de ai nostri. M-a atins foarte mult, atat pe mine, cat si pe colegii mei pentru ca nici pe o secunda nu am sters platforma si am zis stati sa ajutam refugiatii, pentru ca cazurile sunt in continuare active si donatiile vin, iar lucrurile se intampla in paralel.”,afirma ea.

Invitata a povestit ca desi suma colectata a trecut peste un milion de lei, banii se strang in continuare: „Cand am ajuns la un milion de lei sincer voiam sa inchidem, dar lumea este dornica sa ajute. Daca se termina aceasta nebunie si stiu ca ramane un banut in plus, eu stiu ca oricum nu se pierde. La moment s-au impartit 150, dar eu sunt una, iar pagina mea nu are administrator si eu nu reusesc sa postez. Cu o parte din bani aprovizionam o cantina din Sireti, unde ei fac mancare calda de cate 400 de portii pe zi.” 

Totodata Svetlana spune ca tare si-ar dori ca lumea sa realizeze ce se intampla si sa fie mai buna: „Lumea deja se leaga ca de ce le dam carduri cu bani, ca nu le place ajutorul pe care il oferim.” 

Co-fondatoarea caritate.mda povestit si despre cazul Mihaelei, fetita cu inima in rucsac: „Ieri fusesera aprobate doua zboururi, iar unul dintre ele a fost pentru ea. Nu este usor pe timp de razboi sa aduci un avion din Turcia la Chisinau. A fost nevoie de cinci zile, pe cand in mod normal ar fi trebui o singura zi, pentru ca in aceste cinci zile cu acest copil se poate intampla orice. Este pentru prima data cand medicul personal sa zboare la bord.” 

Ea a povestit emotionata ca  timp de o ora acest medic s-a mobilizat si nici nu s-a gandit sa vina sau nu, dar a venit imediat. 

Datorita campaniei Moane pentru Lia, Svetlana a reusit sa colecteze in mai putin de o zi suma de 14.000 de euro, iar indata ce suma s-a strans micuta Mihaela a fost transportata la Istanbul.

Sursa FOTO: Instagram 

Articole din aceeasi categorie