28.11.2022
Moza, sotia emirului Qatarului. Cine este femeia iubitoare de lux, care priveste de sus fotbalul mondial

Sheikha Moza sau, cu titulatura intreaga, Alteta Sa Regala Moza bint Nasser Al Missned este mama actualului emir al Qatarului, Seicul Tamim, si sotia fostului lider Hamad bin Khalifa al Thani. Si totodata una dintre cele mai elegante femei din lume, la cei 63 de ani ai sai, ascunsi bine de operatiile estetice evidente pe chipul acesteia. 

Moza este, de asemenea, chipul modern al unuia dintre cele mai represive regimuri de pe glob, care interzice homosexualitatea si, in trecut, a sustinut miscarile teroriste islamiste din Orientul Mijlociu, inclusiv Hamas.

Mereu impreuna! Cuplurile care si-au facut aparitia in cadrul editiei aniversare de 10 ani a emisiunii O Seara Perfecta. Vezi cat de bine s-au asortat cu tinutele - FOTO

Considerata conducatoarea din umbra a Qatarului, aceasta femeie cu ochi negri si postura regala este favorita sotului ei, fiind a doua dintre cele trei sotii ale acestuia (care i-au daruit fostului emir nu mai putin de 24 de copii). Cuplul are sapte copii, cu varste cuprinse intre 31 si 44 de ani. Sheikha Moza s-a nascut in Qatar, dar a crescut in Egipt si Kuweit, unde tatal ei traia in exil ca oponent al regimului. S-a intors in Qatar in 1977, la varsta de 18 ani, pentru a se casatori cu Hamad bin Khalifa Al Thani, un membru al familiei regale a Qatarului care si-a rasturnat propriul tata de la putere, printr-o lovitura de stat lipsita de violenta, in 1995. 

Au stralucit la propriu! Vezi ce tinute au purtat prezentatorii PRO TV in cadrul editiei aniversare de 10 ani a emisiunii O Seara Perfecta - FOTO

In timp ce femeile din Qatar au putine drepturi– nu pot studia, calatori in strainatate sau detine un loc de munca fara permisiunea rudelor de sex masculin – Sheikha Moza pare sa aiba mult mai multa libertate, in special in ceea ce priveste calatoriile si hainele ei. Moza, un adevarat icon fashion in Orientul Mijlociu, a fost inclusa pe lista internationala cu cel mai bine imbracate femei celebre, in 2015. Ea este renumita pentru turbanele ei extravagante, adesea asociate cu ochelari de soare Persol de epoca.

De multe ori, in tinutele ei, Moza reuseste sa adapteze piese vintage de la Chanel, de exemplu, pentru a se potrivi cu modestia femeilor din Qatar si, de asemenea, este o mare fana a barndurilor Jean Paul Gaultier si Christian Dior.

Stilata si extravaganta, Moza nu este privita cu ochi buni de toata lumea. In trecut, Sheikha a fost acuzata ca a manipulat ascensiunea fiului ei la varf in defavoarea mostenitorului de drept al titlului de emir (fiul pe care fostul emir l-a avut cu prima lui sotie) si criticata pentru ca nu s-a concentrat mai mult pe problemele femeilor din tara lor, inca oprimate de o lege care le interzice drepturi fundamentale.

Articole din aceeasi categorie