04.04.2024
Moldoveanul care a făcut medicină, apoi a devenit chef! Află povestea lui Veaceslav Mitioglo - VIDEO

Veaceslav Mitioglo are o poveste aparte.  Acum nu gatește, chiar dacă a făcut stagiul la un restaurant cu două stele Michelin. Administrează în schimb 10 restaurante din Chișinău.

Fiind invitat în platoul emisiunii O Seară Perfectă, Anișoara Loghin i-a pus întrebarea: „Ai făcut studii în medicină, de ce nu te-ai făcut doctor”? Iar Veaceslav a dezvăluit: „Eu toată viața mi-am dorit să fiu doctor, După ce am terminat școala am mers în Kiev să învăț, am avut succes, însă fiind student am început să lucrez și am ajuns în bucătărie, am fost ajutor de bucătar și cu asta a început totul. Până acum actele mele sunt la universitatea din Kiev, însă eu nu m-aș mai întoarce niciodată la medicină, îmi place foarte mult în bucătărie”.

Iar de la un simplu bucătar acesta a ajuns să facă practica într-un restaurant cu două stele Michelin. 

„În general, procesul de învățare pentru chef trebuie să fie fără pauze, deoarece noi hrănim oameni și mereu trebuie să mergem concomitent cu evoluția. Eu am ales Madrid deoarece acolo este una dintre cele mai prestigioase capitale din lume, acolo sunt foarte mulți chefi cu stele Michelin”, a povestit Veaceslav.

Pentru majoritatea din noi, restaurantele cu stele Michelin reprezintă niște farfurii mari cu foarte puțină mâncare în ea. Însă Veaceslav a dezvăluit: „Ei au o altă formă de lucru, ei au rezerve pentru o lună întreagă, ei știu și câte persoane vor avea. După cum toată lumea știe că farfuriile sunt mari, iar mâncarea ese mai puțină, însă tu deguști mai multe feluri de mâncare și astfel dacă le aduni pe toate e mai mult. Acesta nu este un simplu restaurant în care mergi doar să mănânci, acolo este o experiență”.

„Noi avem o bucătărie foarte gustoasă, ea poate fi considerată simplă, însă pe lângă toată simplitatea ei, ea este foarte gustoasă. Noi avem produse foarte gustoase, însă sunt foarte mulți care strică aceste produse alimentare cu modul lor de ale pregăti”, a concluzionat Veaceslav.

Pe lângă toate acestea, Veaceslav își găsește liniștea și practicând boxul.

Articole din aceeasi categorie