14.02.2020
Ministerul Sanatatii ar putea acoperi pana la 25% din costul tratamentului micutului Robert, care sufera de amiotrofie spinala. Irina Grabazei: „Grupul de lucru a analizat cazul nostru si asteptam cat de curand un raspuns.”

La doar o luna de viata, Robert a fost diagnosticat cu amiotrofie spinala - o boala genetica crunta, care omoara cei mai multi bebelusi pana la 2 ani. Pentru a putea fi salvat, baietelul are nevoie de cel mai scump medicament din lume - Zolgensma, injectia care costa peste 2 milioane de dolari.

De cand cazul lui Robert a fost facut public, tot mai multe vedete, persoane publice, dar si oameni simpli s-au mobilizat pentru a-l ajuta pe micut. S-au organizat evenimente de caritate cu scopul de a acumula cat mai repede suma enorma, necesara pentru tratament.

Citeste si: A ajuns la jumatate de drum in lupta sa pentru sansa la viata, dar Robert inca mai are nevoie de ajutorul tau. Irina Grabazei: „Din putinul pe care-l au ei, oamenii aleg sa ne ajute si pe noi...”

Pe 12 februarie, a avut loc concertul Ingerii lui Robert, in cadrul caruia Catalin Josan, Olga Verbitchi, Aliona Moon, Moldovan National Youth Orchestra si multi alti artisti au urcat impreuna pe scena Filarmonicii Nationale „Serghei Lunchevici” in speranta de a-l ajuta pe copil.

Dupa emotionantul eveniment, mama lui Robert, Irina Grabazei, a postat pe pagina ei de Facebook, un mesaj plin de recunostinta si speranta.

„«As vrea sa existe o bila magica, care sa dea timpul inapoi ca Robert sa se nasca sanatos!», asta am auzit in timp ce vorbeam in soapta la telefon. Cred ca a fost sortit sa sun exact in timpul ala ca sa o pot auzi pe Ilinca, verisoara lui Robert, spunand aceste cuvinte la concertul de aseara- #IngeriiLuiRober. In acel moment ochii mi s-au umplut de lacrimi si ele nu s-au oprit nici dupa ce au incetat sutele de aplauze.

Mi-e greu sa exprim in cuvinte tot ce simt acum si imi doresc sa va multumesc fiecarui in parte pentru implicare. Stiu cata munca a stat in spatele acestui concert si faptul ca fiecare dintre voi ati dat din timpul si energia voastra ca sa ii spuneti povestea, de data asta prin muzica, inseamna incredibil de mult pentru noi! Am simtit energia voastra de la primele note, cu toate ca nu am putut fi prezenti, dar am avut in sala oameni dragi, care ne-au hranit cu mesaje si filmulete. Iar reactiile voastre pline de emotie au venit si pe pagina noastra creata pentru Robert.

Multumim pana la Cer si pana dincolo de El tuturor #ingerilorluiRobert, tuturor celor ce au participat la organizarea acestui grandios spectacol: organizatoarei Mirela Urusciuc si Catalina Caraus , gazdei, Filarmonica Nationala „Serghei Lunchevici" - Moldova, prezentatoarei Lilu (Lilia Ojovan) celor care au asigurat suportul tehnic: @Nova Event si, desigur, artistilor de pe scena:

Catalin Josan Official, Aliona Moon, Olga Verbitchi, Pasha Parfeni, Moldovan National Youth Orchestra, Elena Javelea, Geta Burlacu, Petru Moiseev, @Lykos - (Ludmila Danilceac & Max Fall), BalkanoStazzia, Viola Trivox, precum si tuturor celor din sala, pentru sustinerea in lupta contracronometru pentru salvarea vietii micutului nostru.

Si sa nu uitati, ca de azi inainte, sunteti cu totii #ingerilorluiRobert si partasi la savarsirea unui miracol, care se cheama #lifeforRobert si pe care il asteptam cu mare speranta de la bunul Dumnezeu, care lucreaza prin atatia Oameni cu suflet mare! ”

Spre finalul postarii, Irina a impartasit si o noutate buna. Ministerul Sanatatii ar putea acoperi pana la 25% din costul tratamentului micutului Robert.

„P.S: Sunt atat de emotionata si in semn de multumire voi imparti cu voi o veste extraordinara, dar care inca nu e confirmata. Cu totii ne-ati intrebat daca statul Republicii Moldova se implica cu ajutor financiar. Ei bine, exista sansa ca Ministerul Sanatatii sa acopere pana la 25% din tratament. Inca de la inceputul campaniei le-am cerut ajutorul si grupul de lucru de la Minister a analizat cazul nostru si asteptam cat de curand un raspuns. Voi ne sunteti alaturi pas cu pas, de aceea vrem sa impartasim si sperantele cu voi, nu doar reusitele. Va rugam, Tineti-ne pumnii! ”

Robert mai are nevoie de bani, suma totala pentru vindecare fiind de peste 2 mln de dolari. Nu fi indiferent!

Impreuna putem sa-i oferim lui Robert o sansa la viata! Doneaza si tu aici.

Paypal: irina.grabazei@gmail.com

Revolut: +40751640814

Cont ING Romania: RO74INGB0000999905441861

Nume: Irina Grabazei

Cont MAIB Moldova: MD30AG000000022593763260

Nume: Grabazei Irina

Nr card: 4356960063220989

Pentru abonatii din R. Moldova:

expediati un sms cu numarul 590 la:

2910 (abonatii Unite, Moldcell), 1 sms - 45 MDL

Sursa foto: Facebook.com

Articole din aceeasi categorie