12.01.2020
Milioanele lui Meghan & Harry: Independenti financiar si cu sanse de a deveni mai bogati decat Regina
Meghan Markle si Printul Harry au anuntat ca renunta la statutul de membri „seniori" ai Familiei Regale, insa un alt aspect a parut mult mai interesant in declaratia oficiala a celor doi.

„Intentionam sa renuntam la statutul de membri „seniori” ai Familiei Regale si sa muncim pentru a deveni independenti financiar, dar vom continua sa o sustinem deplin pe Majestatea Sa, Regina”. Acesta este un pasaj din declaratia oficiala a Ducilor de Sussex, declaratie data publicitatii aseara.

Dupa socul initial – se pare ca nimeni din Familia Regala Britanica nu cunostea planurile celor doi – multi au inceput sa se intrebe ce inseamna din punct de vedere financiar aceasta decizie, dar si declaratia lor.

In ciuda numeroaselor glume si comentarii aparute pe retelele de socializare despre Meghan Markle care ar trebui sa isi reia cariera de actrita pentru a-si sustine financiar familia, ne pare rau sa iti spunem, dar este foarte putin probabil ca acest lucru sa se intample, insa nu imposibil, considera Elle Romania.

Image result for meghan markle harry

Cu toate aceastea, declaratia celor doi indica o mare schimbare din punct de vedere finaniciar. In acest moment, Ducii de Sussex nu au niciun venit, mai mult decat atat acest aspect este interzis prin lege. Acest lucru este publicat si pe pagina oficiala a Sussex Royal unde scrie: „Conform structurii actuale si a aranjamentelor financiare, lor le este interzis sub orice forma sa aiba un venit financiar”.

Acest lucru nu se aplica insa tuturor membrilor Familiei Regale. Spre exemplu, Printesa Beatrice poate avea un job din care sa obtina un venit. Site-ul Ducilor de Sussex mai precizeaza ca: „exista un precedent in aceasta structura care se aplica si altor membri ai Familiei Regale care sustin Monarhul si care au job-uri full time, in afara de angajamentele fata de Casa Regala”. Cel mai probabil acesta este modelul pe care Ducii de Sussex intentioneaza sa il aplice in continuare.

Image result for meghan markle harry

In prezent veniturile Ducilor de Sussex provin din doua surse: The Sovereign Grant, achitata din banii contribuabililor britanici (care acopera 5% din costurile anuale ale celor doi), insa marea parte a veniturilor provine de la Ducatul de Cornwall, care este condus de tatal lui Harry, Printul Charles. Ducatul de Cornwall este o proprietate privata a Familiei Regale Britanice, scutita de impozite si infiintata in 1337 pentru a oferi un venit mostenitorului tronului. Ducatul din Cornwall detine si exploateaza terenuri in zone rurale si urbane, mai multe insule si cabane de inchiriat in locuri precum Tara Galilor si Cornwall. Spre exemplu, rapoartele din 2017 au aratat ca Printul Charles a obtinut venituri de 21,7 milioane de lire sterline din proprietate, o buna parte fiind impartita intre cei doi copii ai lui, Printul Harry si Printul William.

Pe scurt, Printul Harry si Meghan Markle vor avea in continuare un venit – chiar substantial, caci pana in acest moment nu exista niciun indiciu ca Printul Charles va refuza sa le mai acorde ajutor financiar celor doi.

Image result for meghan markle harry

In plus, renuntand la Grantul Suveran care le interzice orice alta sursa de venit, Meghan si Harry au posibilitate de a alege orice alta metoda prin care sa se sustina financiar. Daca ar fi sa judecam sceptic, independenta financiara pe care cei doi si-o doresc si la care aspira inseamna in acest moment doar renuntarea la Grantul Suveran, adica cei 5% din cheltuielile lor anuale.

In primul rand, ar trebui precizat ca cei doi au o avere estimata la 45 milioane de dolari, deci, cu siguranta, nu vor duce dorul banilor veniti de la Guvernul britanic. Si, daca ar fi sa ne uitam la alte cupluri cu insemnatate istorica (aka Familia Obama sau Familia Clinton), cei doi ar putea obtine o sursa impresionanta si numai din acceptarea unei oferte de a scrie o carte. Familia Obama a primit impresionanta oferta de 65 de milioane de dolari pentru a scrie doua carti autobiografice si daca ne luam dupa popularitatea cuplului britanic, cu siguranta, acestia ar putea obtine mult mai mult.

Image result for meghan markle harry

O alta posibila sursa de venit o constituie aparitiile la diverse evenimente sau conferinte. Liderii de top primesc sume incredibile pentru aceste discursuri, unele depasind chiar si 200.000. de dolari pe aparitie. Nici posibilitatea de a obtine venituri dintr-un nou documentar nu este de neglijat. Popularitatea de care s-a bucurat documentarul Harry & Meghan: An African Journey este o dovada a faptului ca cei doi ar putea aparea mai des pe ecrane, iar un aranjament financiar le-ar aduce, cu siguranta, venituri impresionante.

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie