15.05.2022
Mesajul lui Zelenski, dupa victoria de la Eurovision: „Ne vom asigura ca invitatii Eurovision vor fi gazduiti intr-un Mariupol.....” - FOTO

”Curajul nostru impresioneaza o lume intreaga, muzica noastra cucereste Europa”, a fost mesajul presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski dupa ce trupa Kalush Orchestra a castigat competitia Eurovision 2022.

„Anul viitor Ucraina va gazdui Eurovision. Pentru a treia oara in istorie! Si cred ca nu va fi si ultima!”, a mai transmis Zelenski, pe Facebook.

„Ne vom asigura ca intr-o buna zi participantii si invitatii de Eurovision vor fi gazduiti intr-un Mariupol ucrainean. Liber, pasnic si reconstruit. Va multumesc pentru victorie, Kalush Orchestra si tuturor celor care au votat pentru noi! Glorie Ucrainei!, a mai spus Zelenski, adaugand ca victoria impotriva inamicului nu este departe.

Moldoveanca Martina Meola, moment uluitor pe scena talentelor: a cantat la pian legata la ochi si a ridicat toata sala in picioare: “Cred ca acesta e un numar demn sa castige Romanii au talent” - FOTO/VIDEO

Inalti oficiali europeni s-au grabit si ei sa felicite Ucraina, printre acestia sefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen si presedintele Consiliului European Charles Michel.

Concursul Eurovision 2022 a fost castigat de Ucraina, reprezentata de trupa Kalush Orchestra, a carei piesa „Stefania” amesteca hip-hop-ul si muzica traditionala pe versuri scrise inainte de razboi – care rezoneaza puternic cu evenimentele actuale („Intotdeauna voi gasi drumul spre casa chiar si daca toate drumurile sunt distruse”). In plin razboi, reprezentantii Ucrainei au facut un apel,de pe scena din Torino, pentru salvarea soldatilor de la otelaria Azovstal din Mariupol.

Sursa  VIDEO: Youtube

Articole din aceeasi categorie