13.07.2022
Marilyn Monroe era falita cand a murit. Scriitoarea Joyce Carol Oates: „Nu avea bani nici pentru o inmormantare!”

Marilyn Monroe ramane, fara doar si poate, unul dintre cele ami cunoscute chipuri de la Hollywood. Desi s-a bucurat de celebritate, aceasta nu a avut o avere impresionanta. Ba mai mult, in momentul in care s-a stins din viata, actrita era aproape falita si „nu si-ar fi putut permite o inmormantare”.

Scriitoarea Joyce Carole Oates, in varsta de 84 de ani, a vorbit despre moartea tragica a actritei in timpul unei discutii despre viitorul film ce este realizat dupa o adaptare a nuvelei best-seller „Blonde”.

Publicata in anii 2000, in cartea „Blonde”, scriitoarea a aratat cum Monroe, nascuta Norma Jeane Mortenson si botezata mai apoi Norma Jeane Baker, si-a pierdut identitatea si s-a transformat intr-o blonda sexy care este cunoscuta si in zilele noastre.

Khloe Kardashian nu mai vrea sa se impace cu fostul iubit, Tristan Thompson. Ce mesaj a transmis vedeta in mediul online

„S-a bucurat de celebritate, insa aceasta nu este o identitate cu care poti sa traiesi. Este un tip de celebritate care a adus bani multor barbati, insa ea nu a castigat atat de mult. Atunci cand a murit, la 36 de ani, ea n-avea suficienti bani nici pentru o inmormantare”, a spus Oates, potrivit Variety.

De asemenea, scriitoarea a vorbit si despre frustarile pe care le-a acumulat Marilyn din cauza carierei sale si cum au contribuit acestea la moartea ei.

„Pe masura ce Marilyn imbatranea, ea inca primea rolurile acelea de starleta tanara si se simtea umilita. Nu poti sa joci rolul blondei timide la aproape 40 de ani”, a spus ea.

„Unii spun ca s-a sinucis. Nu cred neaparat asta. Mai degraba cred ca a murit dintr-o disperare extrema”, a mai spus scriitoarea.

Marilyn Monroe avea varsta de 36 de ani in momentul in care a murit in urma unei supradoze de medicamente in resedinta ei din Los Angeles, in 1962. Ea a ramas pana in zilele noastre una dintre cele mai cunoscute vedete de cinema.

Actrita Marilyn Monroe (nume real Norma Jeane Mortensen) s-a nascut la 1 iunie 1926. A fost crescuta de parintii adoptivi, Albert si Ida Bolender din Hawthorne, California, unde a locuit pana la varsta de sapte ani. In autobiografia sa „My Story” („Povestea mea”), scrisa de jurnalistul Ben Hecht, actrita declara ca a crezut ca Albert si Ida erau parintii sai. Dupa 1935, a fost trimisa la orfelinatul din Los Angeles, ca mai apoi sa urmeze o lunga succesiune de familii adoptive, conform Agerpres.

Fara photoshop si filtre: vezi cum arata in realitate Jessica Alves - FOTO

Pentru a nu se reintoarce la orfelinat, la 16 ani s-a casatorit cu James Dougherty. In acea perioada i s-a oferit sansa de a colabora cu agentia de modelling The Blue Book si a inceput sa pozeze pentru diferite reviste. In 1946 a fost remarcata de Ben Lyon, care a dus-o la studiourile „20th Century Fox”, unde a primit un contract pe sase luni dar si noul nume de scena - Marilyn Monroe, noteaza site-ul www.biography.com.

Activitatea sa la „20th Century Fox” a inceput cu roluri secundare in filmele „Scudda Hoo! Scudda Hay!” si „Dangerous Years” (1947). Un an mai tarziu, a colaborat cu studiourile Columbia Pictures si a aparut in filmul „Ladies of the Chorus”. Au urmat aparitii tot in roluri secundare, in peliculele „All About Eve” si „The Asphalt Jungle”.

Inainte si dupa sarcina. Cum s-au schimbat 15 femei celebre dupa ce au nascut

Primul rol principal a fost in filmul „Don't Bother To Knock” (1952). Apoi a aparut in musicalul „Domnii prefera blondele”, iar in „How to Marry a Millionaire” a jucat alaturi de Lauren Bacall si Betty Grable. Urmatoarele aparitii au fost in „River of No Return”, „There's No Business Like Show Business”, „The Seven Year Itch”.

Articole din aceeasi categorie