23.09.2022
ManiEra – Scoala de bune maniere care iti disciplineaza copilul. Din 1 octombrie incep noi cursuri de eticheta pentru copii, cu trainera acreditata Alina Plingau

Daca inca nu stiai ca in Chisinau exista o scoala care are drept scop disciplinarea copiilor si predarea bunelor maniere, atunci afla ca ManiEra este platforma educationala care pune la dispozitie cursuri acreditate de bune maniere pentru copii. 

Cursurile sunt desfasurate de Alina Plingau, trainera certificata in eticheta, protocol si ceremonial, cea care a fondat scoala ManiEra si care isi doreste ca prin intermediul acesteia si cu ajutorul metodelor sale non-traditionale de predare-invatare in care zice ea ca accentul trebuie sa fie pus pe colaborare, spera sa poata contribui la disciplinarea tinerei generatii.

„Ceea ce am inteles in lucrul didactic cu cei mici este ca prioritatea mea, a profesorului, trebuie sa fie orientata spre cultivarea unor relatii de colaborare si a unor relatii interactive si prietenoase pentru a facilita invatarea efectiva. A face un copil sa devina prieten cu bunele maniere nu este simplu, dar nici imposibil. Totul consta in procesul de familiarizare/ imprietenire cu bunele maniere si livrarea corecta a regulilor de conduita: „Te rog sa-ti aranjezi patul dimineata, daca nu vrei sa ma supar pe tine”, „Te rog sa te ajuti cu tacamurile la masa si sa nu ma faci de rusine.” 

Sunt doar cateva exemple care nu vor functiona niciodata ca un copil sa se indragosteasca de bunele maniere. Ba mai mult, le poate detesta si lua drept obligatii. Dar, daca privim peste cealalta baricada in care bunele maniere reprezinta un climat familial de sprijin, sau camarazii si prietenii lor si nu figuri autoritare atunci am putea vorbi despre un stil de viata manierat transformat intr-o placere sau o rutina decenta, tinte spre care ne focusam toata atentie la ManiEra”, a relatat Alina Plingau. 

In cadrul cursului de bune maniere, copiii sunt familiarizati cu cele mai esentiale reguli de eticheta conform Codului de bune maniere, acestea fiind ulterior exersate si testate practic.

Planifica pentru saptamana viitoare sa umpli rezervorul de cunostinte copilului tau prin experienta la cursul de bune maniere. 

Vezi mai jos programul cursurilor:

Din 1 octombrie: Curs de bune maniere Junior 5-7 ani

12:00-13:00

Sambata si duminica

4 saptamani

Din 1 octombrie: Curs de bune maniere Middle 8-12 ani

10:00-11:30

Sambata si duminica

4 saptamani

Pentru a face o inscriere, puteti sa contactati echipa ManiEra la numarul de telefon: 078 433 433.

Mai multe detalii, puteti gasi pe site-ul www.maniera.md

*Acest articol este un produs comercial

Articole din aceeasi categorie