07.03.2024
Maia Sandu s-a intalnit la Bucuresti cu membrele Clubului Basarabencelor din Romania: „Va felicit pentru ca ati reusit sa deschideti afaceri aici si aveti succes” - FOTO

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a intalnit cu membrele Clubului Basarabencelor din Romania in data de 5 martie, la Bucuresti. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova.

Participantele au luat pranzul impreuna si au schimbat pareri despre oportunitatile economice si sociale pe care le pot valorifica pentru colaborarea antreprenoarelor de pe ambele maluri de Prut.

Pentru eveniment a fost ales un local cu traditie si specific romanesc, restaurantul La Mama - Clubul Taranului din Bucuresti. Participantele au avut parte de un program relaxant, cu muzica live in interpretarea solistei Maria Stepovenco, un pranz delicios urmat de o sesiune de intrebari si fotografii oficiale. Cele trei fondatoare CBR, Svetlana Matvievici, Nadia Darie si Rusanda Davideanu, au oferit in final Presedintelui Maia Sandu trofeul Clubului si titlul de onoare: „Femeia Basarabiei”.

Aceasta intalnire a fost o ocazie unica pentru membrele clubului de a interactiona intr-un cadru relaxat si prietenos cu presedintele Maia Sandu si oportunitatea de a invata din experienta sa vasta. Chiar de la primele interactiuni, Presedintele Republicii Moldova a tinut sa precizeze:

„Va felicit pentru ca ati reusit sa deschideti afaceri aici si aveti succes. Asta inseamna ca ati avut curaj, ca ati crezut in puterea voastra in aceste vremuri tulburi. Am pornit foarte multe proiecte la Prut si va invit sa fiti ambasadori ai tarii noastre si sa convingeti cat mai multi antreprenori de aici sa vina si in Republica Moldova. Va invit sa contribuiti in continuare la conectarea celor doua maluri, ca sa avem schimburi comerciale tot mai mari, sa avem investitii, sa ne ajutati si acasa. Avem un proiect de tara serios, fiind integrarea RM in Uniunea Europeana, iar in acest sens la fel am invitatia sa sustineti Integrarea Europeana - singura optiune prin care putem sa ne punem tara la adapost, sa ne consolidam democratia”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu s-a întâlnit la București cu membrele Clubului  Basarabencelor din România: „Vă felicit pentru că ați reușit să  deschideți afaceri aici și aveți succes” | Perfecte.ro

Prezent la intalnire, Ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, Excelenta Sa, Victor Chirila, a tinut sa mentioneze: „Inconjurat de atatea doamne gratioase, frumoase si puternice, n-am cum sa nu am emotii. Va felicit cu ocazia venirii primaverii, a martisorului si va multumim pentru cooperarea fructuoasa pe care o avem cu Clubul Basarabencelor. Antreprenorii din Republica Moldova, activi in toata Romania sunt cei care promoveaza cel mai bine imaginea tarii, iar prin astfel de intalniri, unindu-va fortele, deveniti si mai puternice”.

MOLDPRES News Agency - La București, Președinta Maia Sandu a avut o  întrevedere cu Premierul României Marcel Ciolacu

Clubul Basarabencelor din Romania si-a propus sa creeze conexiuni puternice intre femei, sa le sustina reciproc in dezvoltarea continua, facilitand astfel o integrare usoara si o afirmare deplina in toate sferele vietii moderne. Maia Sandu a declarat ca sustine misiunea Clubului, iar la final a fost surprinsa de un cadou onorabil. Creatoarea brandului Bookletta, Rusanda Davideanu, i-a oferit Presedintelui cel mai nou model de geanta pentru carte, numind acest model „Maia”, in cinstea Presedintelui. Geanta purta o carte semnata de scriitoarea Zina Zen (Nicoleta Branza), stabilita de mai multi ani la Bucuresti, fiind si ea parte din CBR. 

GALERIE FOTO Maia Sandu s-a întâlnit la București cu membrele Clubului  Basarabencelor din România: "Vă felicit pentru că ați reușit să deschideți  afaceri aici și aveți succes". Cu ce premiu s-a ales

Fondatoarele asociatiei exprima inalte aprecieri pentru presedintele Republicii Moldova si reitereaza gratitudinea pentru sustinerea acordata: „Femeile puternice au nevoie de femei puternice care sa le inspire si sa le ajute sa-si largeasca orizonturile. Impreuna, continuam sa ne afirmam si sa crestem, sprijinindu-ne reciproc pe parcursul acestui frumos drum al vietii. Intalnirile CBR accentueaza nevoia de radacini adanci, de comunicare, intelegere si schimb de experiente, precum si de caldura si ajutor reciproc pentru a creste mai mari si mai stralucitoare”.

Articole din aceeasi categorie