30.07.2020
Lectii de cultivarea limbii pe Instagram. Iata ce poti invata de la actorul Anatol Durbala

Cunoscutul actor si prezentator publica tot mai des pe pagina sa virtuala clipulete video, in care isi invata urmaritorii cum sa vorbeasca corect. Recent, barbatul a postat lectia numarul 54 de unde poti intelege de ce nu este bine sa spui „a te atarna bine fata de...”.

Citeste si :  Amintiri din copilarie cu actorul Anatol Durbala. „Crestem si nu ne mai putem multumi nici cu un Mercedes de ultimul model, nici cu casa cu trei niveluri, nici cu postul de ministru, nici cu plaja din Maldive...”

Anatol Durbala este una dintre cele mai active personalitati de la noi pe aplicatia Instagram. Acesta nu doar ofera sfaturi parintilor, recomanda filme, ci si isi invata followerii cum sa vorbeasca corect romaneste.

Cu doua zile in urma, omul de arta a incarcat inca un clipulet video, in care le explica internautilor semnificatia verbului „a atarna”, ceea ce inseamna absolut altceva, decat cred multi dintre cei care utilizeaza acest cuvant.

Durbala mentioneaza ca acest verb este folosit incorect de catre unii moldoveni in contextul „a te atarna bine fata de..”', in timp ce „a atarna”  este sinonim cu „a fi suspendat sau a suspenda”. Prezentatorul ne propune sa inlocuim acest cuvant cu „a avea atitudine buna sau rea fata de...”

Cativa dintre urmaritorii artistului spun ca le sunt de folos aceste videoclipuri. „Urmaresc cu drag fiecare lectie de gramatica”, „Super”si „Iti multumim ca ne luminezi, Anatol”, noteaza acestia in sectiunea comentariilor.

Anatol Durbala, in varsta de 50 de ani, pe langa faptul ca este actor si prezentator TV, mai indeplineste munca de regizor la Teatrul National „Mihai Eminescu” si este lector universitar la Academia de Muzica Teatru si Arte Plastice din Chisinau.

Citeste si :  Actorul Anatol Durbala - in postura de educator. Iata ce a invatat-o pe fiica sa, Cassandra

Sursa foto: Instagram.com, Google.com

Articole din aceeasi categorie