21.05.2024
La chirurgul plastician ajung doar femeile? Află răspunsul la cele mai frecvente mituri legate de chirurgia estetică - VIDEO

Operatiile plastice sunt extrem de scumpe, implanturile mamare trebuie schimbate odată la câțiva ani, iar în cabinetul esteticianului ajung doar femei. Sunt doar câteva mituri despre operațiile estetice, pe care astăzi ni le demontează chirurgul Iulian Bălan. Ce alte informații învechite sunt destul de des întâlnite, află dintr-un reportaj marca O Seară Perfectă.

Liposucția este o metodă eficientă de a scădea în greutate?

Iulian Bălan a dezvăluit că acesta este un mit:„Este un mit, deoarece cu ajutorul liposucției pierzi câteva kilograme, dar nu o poți numi o metodă de a slăbi. Este o metodă de a reforma cumva corpul, de ai oferi anumite nuanțe ce ține de contur și proporții, dar nici de cum nu se face cu scopul de a pierde în greutate, pentru că pierdere în greutate este cu totul alt proces ce ține de schimbări în metabolism. Liposucția este o înlăturare de țesuturi din organism, este o pierdere unimomentană pentru organism și nu poate să fie făcută în volumul în care ne-am dori noi, există anumite limite pe care poți să le aplici aici ”

Implanturile mamare afectează alăptarea?

„Nici nu favorizează, nici nu afectează alăptarea, deci putem spue că prezența implanturilor mamare nu vor împiedica nici de cum capacitatea de a alăpta. Schimbările care au loc în sân în timpul alăptării au loc indiferent de prezența implantului sau nu”, a spus Iulian.

Balan Iulian - Medpark

Augumentarea mamară este pe viață!

„Este un adevăr, doar că implantul în sine este un dispozitiv care poate fi păstrat toată viața, dar nu știm dacă sânul își păstrează formele pentru toată viața. Un implant care a fost pus înainte de alăptare, atunci poate să nu mai aibă aceiași formă și să nu se mai potrivească cu sânul”.

Chirurgia sânilor – o salvare pentru multe femei după naștere. Răspuns la  toate întrebările de la chirurgul plastician Noutăţi în Moldova — Familia.md

Înainte de operațiile estetice renunțăm la fumat și la alcool cu câteva luni înainte de intervenție?

„Este o întrebare foarte foarte tricky, eu nu pot să permit să fumați câteva luni până la și deja gata. Taoate lucrurile sunt bune sau nu prea bune, dar există o măsură pentru toate cele, uneori interzici omului să nu fumeze pentru că merge la intervenție și el lasă fumatul și-l apucă tusea așa că nu mai vrea nimic. Totuși dacă ne gândim per general dacă obiceiurile date nu ne aduc un beneficiu organismului indiferent de perioadă, de aceea este bine să nu fumăm și să nu consumăm alcool”

Doar doamnele apelează la operațiile estetice?

„Nu, sunt și bărbați. Avem destul de mulți bărbați și ei cel mai des vin la implantul de păr și intervenții chirurgicale la nivelul nasului și pleoapelor”.

Chirurgia sânilor - o salvare pentru multe femei după naștere - Medpark

Iulia Deliu l-a întrebat pe Iulian „Top 3 cele mai scumpe operații estetice”?,  iar chirurgul a menționat „Augumentarea sânilor cu implant ajunge undeva la 5 mii de euro, o rinoplastie în funcție de problemele pe care le are ajunge cam la 3-4 mii, o liposucție poate varia foarte mult pentru că poate să fie doar în partea de jos a abdomenului, sau liposucție de la bărbie până jos, dar începe de la 1500 și mai mult”.

Articole din aceeasi categorie