02.12.2022
Kanye West socheaza din nou: „Imi place Hitler. Ii iubesc pe nazisti”

Rapperul american Kanye West, din ce in ce mai izolat dupa recentele sale afirmatii antisemite, a mers mai departe joi cu remarcile sale scandaloase, marturisindu-si admiratia fata de Hitler si determinand anularea preluarii retelei de socializare Parler, la care ravnea, transmite AFP.

In timpul unei aparitii la emisiunea "Infowars" gazduita de prezentatorul conspirationist Alex Jones, artistul, care se intituleaza acum Ye, a purtat o cagula neagra care ii acoperea complet fata si s-a lansat intr-o tirada despre pacat, pornografie si diavol. "Imi place Hitler", a afirmat vedeta in mod repetat, conform Agerpres. Departe de a calma lucrurile dupa afirmatiile antisemite care au determinat multe marci, inclusiv gigantul german Adidas, sa intrerupa colaborarea cu el, rapperul a continuat pe aceeasi linie, declansand un potop de condamnari pe retelele de socializare.

 In acest context, compania-mama a retelei sociale Parler, Parliament Technologies, a anuntat ca renunta sa fie cumparata de titanul rap-ului. O decizie "luata la mijlocul lunii noiembrie", a asigurat compania care detine aceasta retea de socializare foarte populara in randul ultra-conservatorilor pentru faptul ca apara o libertate de exprimare aproape fara limite. Kanye West isi anuntase initial dorinta de a cumpara Parler dupa ce comentariile sale antisemite l-au transformat intr-o persona non grata in lumea afacerilor si au determinat eliminarea unora din postarile sale de pe Instagram si Twitter. Joi, pe platourile emisiunii "Infowars", rapperul in varsta de 45 de ani, care spune ca sufera de tulburare bipolara si a sugerat recent ca ar putea candida la presedintia Statelor Unite in 2024, a continuat seria afirmatiilor controversate."Eu vad si lucruri pozitive la Hitler", a spus el."Tipul asta (...) a inventat autostrazile, a inventat microfonul pe care il folosesc eu ca muzician. 

Nu poti spune public ca aceasta persoana a facut si ceva bun si m-am saturat de asta"."M-am saturat de etichete, fiecare fiinta umana a contribuit cu ceva de valoare, in special Hitler", a insistat el. "Nazistii au fost niste banditi si au facut lucruri foarte rele", a incercat sa-l corecteze Alex Jones, condamnat recent sa plateasca aproape un miliard de dolari pentru ca a negat realitatea unui atac in masa intr-o scoala. "Dar au facut si lucruri bune", a replicat rapperul.

„Trebuie sa incetam sa ii insultam pe nazisti tot timpul. (...) Ii iubesc pe nazisti". In ultimele saptamani, mai multi membri ai fostului sau anturaj profesional au denuntat in presa americana fascinatia lui Kanye West pentru Hitler. Kanye West a fost abandonat de brandurile cu care a colaborat: Adidas la sfarsitul lunii octombrie, din cauza unor remarci considerate antisemite, dar si Gap si Balenciaga. La inceputul lunii octombrie, rapperul a afisat sloganul "White Lives Matter" ("Vietile albilor conteaza") la o defilare de moda la Paris, deturnand numele miscarii antirasiste "Black Lives Matter" ("Vietile albilor conteaza"). El a aparut la emisiunea de joi alaturi de supremacistul alb Nick Fuentes, impreuna cu care a participat in cursul saptamanii la o cina foarte controversata la resedinta fostului presedinte Donald Trump din Florida.

Articole din aceeasi categorie