08.10.2019
„Joker” a iscat noi controverse: spectatorii au parasit salile de cinema in timpul proiectiilor si cer interzicerea filmului
„Joker” continua sa starneasca controverse odata cu lansarea sa in cinematografe, scrie Daily Mail.

Nu toata lumea a apreciat filmul extrem de violent, in care Joaquin Phoenix il portretizeaza pe Arthur Fleck, un barbat singuratic, abuzat si cu probleme mintale, a carui stabilitate este puternic zdruncinata dupa ce este respins si neinteles de societate. 

Astfel, mai multi spectatori nepregatiti pentru intensitatea violentei din film au parasit salile de cinema in care era difuzata productia, din mai multe parti ale lumii, si spun ca pelicula este „prea instigatoare la violenta”.

Un fan a scris pe Twitter: „Intr-adevar am iesit de la proiectia «Joker». Era prea ingrozitor sa fiu acolo cu toate modalitatile acelea de a promova violenta si problemele mintale”.

„Daca nu eram la «Joker» cu un prieten, probabil ca as fi iesit din sala, crezand ca cineva ar trebui sa-i spuna lui Trump sa taca... Tipul de langa mine a iesit in ultimele minute ale filmului”, a scris altcineva. 

„Printr-o decizie luata in unanimitate, noi patru am iesit de la proiectia filmului «Joker». Nu am iesit dintr-o sala de cinema de ani de zile. Niciodata nu am iesit dintr-o sala de cinema mai incomod decat acum.”, a fost o alta postare.

Altii s-au grabit sa ceara ca filmul sa fie interzis in cinematografe, sustinand ca instiga la violenta, iar personajul principal va fi considerat un model. „Am plecat de la proiectia acestui film, «Joker». Interziceti acest film! Instiga la violenta”, a comentat un alt internaut.

Totusi, in weekendul care marcheaza premiera „Joker” nu au fost raportate acte de violenta in timpul proiectiilor dupa ce Politia a luat masuri sporite de securitate. 

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie