25.02.2022
Javier Bardem, nominalizat anul acesta la Oscar, s-a alaturat la Madrid protestului impotriva invaziei Rusiei in Ucraina

Actor spaniolJavier Bardem, nominalizat anul acesta pentru un alt premiu Oscar, s-a alaturat joi unui protest in fata ambasadei Rusiei de la Madrid in semn de sustinere fata de poporul ucrainean si pentru a denunta invazia Moscovei in Ucraina, informeaza Reuters, potrivit Agerpres.

„Ma aflu aici pentru a condamna actiunilor razboinice ale Federatiei Ruse impotriva Ucrainei", a declarat el pentru Reuters la protestul la care au participat circa o suta de oameni, multi purtand steagul albastru cu galben al Ucrainei.

Cu o masca neagra si un hanorac negru, Bardem, in varsta de 52 de ani, a discutat cu alti protestatari si a spus ca se teme ca invazia va declansa o criza uriasa a refugiatilor.

AnnaLynne McCord si-a socat fanii cu o poezie dedicata lui Vladimir Putin

Fortele ruse au invadat Ucraina pe cale terestra, maritima si aeriana la primele ore ale zilei de joi, actiunea reprezentand cel mai mare atac al unui stat impotriva altui stat in Europa dupa Al Doilea Razboi Mondial.

„Este o invazie... Incalca dreptul fundamental al Ucrainei la suveranitatea teritoriala, dreptul international si multe alte lucruri", a declarat Bardem, care a fost recompensat in 2008 cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar si se afla in acest an in cursa pentru trofeul acordat de Academia Americana de Film la categoria "Cel mai bun actor in rol principal" pentru rolul din "Being the Ricardos".

„Putina lume stie, dar familia Cutelaba provine din Ucraina. Radacinile mele sunt acolo si imi pasa de viitorul acestei tari.” Hulk din Moldova a venit cu o reactie pe Instagram

In apropiere, tinerii protestatari au fluturat steaguri ale Ucrainei si Uniunii Europene si au afisat un banner pe care scria "Europa, protejeaza viitorul copiilor tai - Stop Putin!", in engleza si spaniola.

Proteste similare au avut loc joi in alte tari europene, inclusiv vecina Spaniei, Portugalia, care gazduieste o mare comunitate ucraineana.

Articole din aceeasi categorie