15.10.2024
Își amintește perfect ziua în care a venit pentru prima dată la Chișinău! Amintiri din copilărie cu Adriana Ochișanu: „Mi se părea că am venit pe altă planetă” - VIDEO

Și pentru că recent au fost marcați 588 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului, Adriana Ochișanu a fost întrebată în studio la O Seară Perfectă când pentru prima dată a venit la capitală.

Anișoarei Loghin a întrebat: „Când ai venit pentru prima dată la Chișinău? Cum l-ai văzut?”.

Invitata emisiunii a recunoscut că pentru prima dată a venit la Chișinău atunci când era copil. Aceasta trebuia să ajungă la Teleradio Moldova. Adriana povestește că a fost însoțită atunci de către mama, dar și de către bunicul ei:

„Eram mică. Am venit pentru prima dată împreună cu mama mea și cu bunicul. El ne-a adus cu mașina la Televiziunea Națională. Țin minte că eram curioasă, mă uitam la clădirile astea înalte, la troiebuze. Eu fiind copil, la Căușini, nu văzusem troleibuze și mă uitam și admiram. Mi se părea că am venit pe altă planetă. Erau 65 de kilometri de la Căușeni și până la Chișinău”.

De asemenea, Ochișanu a menționat că odată cu trecerea timpului, Chișinăul i-a devit la fel de apropiat ca orașul ei natal, Căușeni: „Am amintiri frumoase legate acest oraș minunat. Cu timpul mi-a devenit orașul meu de suflet și orașul meu natal”.

„Când am intrat pe ușile televiziunii pentru că, nu văzusem camere de filmat, nu văzusem studio-uri, eram o „sălbătăciune” de la țară, care nu văzuse niciodată în viața ei nimic”, a mai spus ea.

Totul s-a întâmplat când Adriana Ochișanu avea doar 4 ani, a spus în cele din urmă chiar ea:

„Prima dată când am fost la radio avem 4 ani. Până în prezent vocea mea este în fondul de aur al radioului nostru național. „În Pădurea Verde Cântă o Pitulice” este vocea mea. Cu câțiva ani în urmă mi-am auzit eu singură, mergând în rutiera, vocea mea de copil”.

Adriana Ochișanu este una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică populară din Republica Moldova și una dintre cele mai populare interprete moldovence din România.

SURSA FOTO: ARHIVA PRO TV

Articole din aceeasi categorie