23.09.2022
Italia - in prajiturile marca Dolce Parma! Deserturile sunt perfecte atat pentru un Candy Bar de nota zece, cat si pentru o gustare de duminica in familie - FOTO

Italia este faimoasa pentru preparatele sale. De la delicioasa pizza, paste si pana la branzeturile unice in lume, dar sa deschidem cat mai larg cortina a tot ce e grastronomic gustos si sa descoperim fascinanta latura a patiseriei italiene, care cu incredere este dezvaluita in vitrinele patiseriei Dolce Parma. 

O doza de gusturi delicate, ascunse in textura variata a prajiturilor servite in monoportiuni – strict italienesc. Asa isi prezinta patiseria artizanala, prajiturelele preparate dupa reteta de autor, elaborate de cofetarul sef, Igor Toma. 

Blaturi pufoase si subtiri, preparate dupa o reteta originala italiana, pe baza de oua, zahar si putina faina, iata de ce fiecare prajitura este atat usoara si foarte fina.

Prajiturile marca Dolce Parma sunt perfecte atat pentru un Candy Bar de nota zece, cat si pentru o gustare de duminica in familie. Aici gasiti deserturi pentru orice gust, culoare si pofte: Cocos, Tiramisu, Visinel, African, Rafinament, Nociolla, Smantanel, Domino, Ciocolata, Orient, Deosebit, Caramel. Ele sunt cartea de vizita a patiseriei situate in inima Chisinaului, dar cu sufletul in Parma.

Deoarece sunt moportiuni de prajituri ele sunt usor de servit, fiecare fiind in propriul ambalaj. Dupa traditia italiana sunt ajustate atat pentru a le servi fara graba cu o cafea aromata sau desgustate la un fourchette din picioare. 

In topul prajiturilor sunt cosuletele cu fructe datorita cremei fine combinete cu fructe proaspte si Cannoncini cu ciocolata si Cannoncini cu crema, o reteta pur italiana, pe care le poti gasi doar la Dolce Parma. 

Deosebita este prajitura Smantanel, fiind o adaptare a retetei traditionale moldovesti cu bucataria italiana. Desi, initial nu corespundea conceptului patiseriei, deserturi italiene, la scurt timp s-a luat decizia sa se alcatuiasca o noua formula ce ar corespunde stilului italian. 

Se foloseste o crema putin acrisoara, preparata pe baza de smantana si visine, facute ca la bunica acasa, dupa cele mai bune traditii moldovenesti. 

Fiecare client poate crea platoul cu prajiturile preferate, chiar in patiserie, fara a face o comanda prealabila. Puteti dispune de platouri de: 800 g, 1 kg, 1,2 kg, 1,5 kg, 2 kg, 2,5 kg si cel mai mare de 3 kg. Acesta poate fi livrat sau luat de la orice patiserie Dolce Parma. 

*Acest articol este un produs comercial

Articole din aceeasi categorie