25.03.2020
Irina Rimes - strigat de ajutor catre publicul sau: „Industria muzicala „sangereaza” in acest moment...”

In contextul epidemiei de COVID-19 si al carantinei care a urmat, oamenii s-au vazut pusi in conditii grele. Printre ei sunt si artistii. Cantareata basarabeana, Irina Rimes, a venit cu un apel catre fanii ei, pe care i-a rugat sa sustina industria muzicala romaneasca in aceste momente dificile pentru toata lumea.

Intr-o postare pe InstaStories, vedeta din Moldova a mentionat ca astazi mai mult ca oricand domeniul muzical are nevoie de publicul sau. „Buna dimineata. Traim vremuri „interesante”, imi spunea un prieten pe whatsapp. Si va fi greu sa trecem peste ele daca nu vom fi uniti, responsabili si solidari in a opri raspandirea virusului, dar si a efectelor colaterale cauzate de acesta.

Citeste si : Irina Rimes - asa cum nu ai mai vazut-o! „Eu mica. Nu e ca si cum acum sunt foarte mare.”

Industria muzicala „sangereaza” in acest moment, pentru ca sursele de venit ale artistilor, instrumentistilor (mai ales) si a tuturor celor care traiesc din booking (concerte), au fost taiate sau diminuate drastic.

Este un fenomen devastator pe termen lung pentru toti cei care lucreaza in domeniu, pentru echipele artistilor, pentru tinerii creativi, care, in scurt timp, nu vor mai avea motivatia financiara sa isi dezvolte ideile. Multi dintre ei au si alte specialitati, exista riscul ca acestia sa se reprofileze, neavand un venit stabil din ceea ce fac pe plan artistic. Drept urmare, va avea de suferit intreaga industrie pe termen lung. Criza financiara se va transforma intr-o criza de creatie. Dar exista o solutie! Muzica romaneasca nu trebuie lasata sa moara. La fel cum sustinem celelalte ramuri ale industriei, trebuie sa ii ajutam pe artistii romani sa depaseasca cu bine aceasta criza. Acum, mai mult decat oricand.

Citeste si : Ce face Irina Rimes in carantina? Interpreta s-a autoizolat impreuna cu iubitul ei

In acest sens, impreuna cu artistii de la Global Records, Hahaha Production si Quantum Music am decis sa trimitem o scrisoare catre Ministerul Culturii. In cadrul ei, am solicitat ca autoritatile sa intervina asupra impactului pe care masurile de preventie impotriva COVID-19 le au si vor continua sa le aiba asupra industriei muzicale din Romania. La scurt timp, dupa apelul facut, Ministrul Culturii si-a exprimat sustinerea totala pentru masurile propuse. Dar cum? Ce putem face noi toti?

1. Asculta muzica romaneasca pe retelele de streaming

2. Sustine-ti artistii preferati prin vizualizari, comentarii, like-uri si share-uri

3. Partajeaza pe conturile tale de social media muzica romaneasca

4. Voteaza muzica romaneasca in topurile de pe tv si radio

5. ASCULTA SI PROMOVEAZA MUZICA ROMANEASCA!”, a scris interpreta in mesajul sau.

Sursa foto: Facebook.com, Instagram.com

Articole din aceeasi categorie