19.03.2023
Ioana Badea, un exemplu pentru noua generatie! Tanara este un geniu al matematicii, la doar 11 ani. Vezi ce a facut la Romanii au Talent - VIDEO

Ioana Badea are doar 11 ani si este pasionata de matematica. Copila a urmat timp de un an cursul Mega Menthal Arhmetic, in perioada pandemiei, iar de atunci merge la o multime concursuri din tara, specializate in astfel de calcule.

Ioana Badea este eleva in clasa a 5-a si are 10 pe linie. Aceasta a recunoscut ca unii colegi o considera tocilara, insa nu o afecteaza deloc parerea lor. La scoala, ea sta in prima banca si, desi nu vrea sa se laude, este cea mai bine pregatita din clasa.

Tanara de doar 11 ani are parte de sustinerea parintilor ei, care au divortat atunci cand ea avea doar doi ani. Ioana spune ca prin intermediul acestor calcule, ambele emisfere ale creierului sunt dezvoltate in egala masura.

Ioana Badea a venit la Romanii au Talent pentru a face aceasta parte a matematicii mai cunoscuta. Totusi, aceasta nu este singura ei pasiune. Fetita de 11 ani adora sa citeasca si sa scrie povesti, iar momentan nu stie daca in viitor va merge catre un profil real sau unul uman.

Dupa ce a dovedit ca poate sa calculeze extrem de repede printr-o tehnica nou aparuta, Ioana Badea a primit o multime de aprecieri din partea juratilor:

„E limpede! Ai trecut examenul, dupa parerea mea”, a spus Andi

„Mi se pare incredibil. Cred ca esti un exemplu pentru toti copiii. Eu sunt sigura ca toti copiii vor cauta pe net cum e metoda asta. Esti un copil extraordinar si ma bucur ca ne-ai calcat pragul”, a spus Andra.

„Baietelul meu este si el indragostit de matematica. El cand se plictiseste ia o carte de exercitii si cate o ora face exercitii. Mi se pare foarte frumos ce faci, iar pentru creierul tau este o metoda care il va tine proaspat pana la 100 de ani”, a spus Dragos Bucur.

Articole din aceeasi categorie