31.10.2022
Invitatie la o cafea! Adresa: Patiseria Dolce Parma. Cum se bea cafeaua italiana?

Exista cafeaua de dimineata, care te pune pe picioare. Exista cafeaua de dupa pranz, ca sa nu te apuce leneveala. Exista pauza de cafea de dupa amiaza. Si toate aceste cafele ale zilei le poti savura la Dolce Parma, deoarece, de acum, poti gusta cafeaua autentica italiana alaturi de prajitura preferata. 

Espresso, cafe latte, ristretto si alte tipuri de cafea italiana au permis acestei bauturi sa fie considerata o adevarata arta, devenind un obiect de studiu pentru barista si o dezmierdare pentru consumatori. Datorita ritualurilor de preparare specifice, cafeaua italiana inglobeaza valori si obiceiuri preluate de-a lungul a sute de ani. 

 

Espresso se poate bea la orice ora din zi. Pe cand cafeaua care se prepara cu mult lapte, cum ar fi cappucino sau caffe latte poate provoca indigestie, astfel se recomanda a se bea in prima parte a zilei. 

La Dolce Parma poti alege nu doar din gama larga de cafea, dar si de lapte, deoarece pentru a fi cat mai aprope de gusturile si dorintele vizitatorilor au fost slefuite retete cu lapte vegetal. 

Dar recomandarea numarul 1, este sa incepeti descoperirea lumii fascinante a cafelei prin a degusta prima ceasca de espresso preparata cu strictete dupa tehnologia italiana. Boabe proaspat macinate, anume datorita lor si apare excelenta spuma de cafea, din uleiurile specifice boabelor, care pastreaza aromele nealterate.  Pentru a aprecia pe deplin cremozitatea si aroma cafelei, italienii isi beau espresso-urile cu inghitituri mici. Astfel, se maximizeaza senzatia, daca iti bei cafeaua incet, acea spuma dispare, iar aroma se risipeste. 

Cafeaua ramane o placere simpla pentru toata lumea, iar CONSUMUL de cafea devine un ritual bine pus la punct, care stapanii Dolce Parma si-au propus sa-l inradacineze in Moldova. 

Dolce Parma contureaza Italia in cele mai bune traditii ale ei, incepand cu autenticile cannoncini si pana la ultima picatura de cafea.

Pana la urma tot italienii au inventat aparatul special pentru facut cafea in sec XIX: espresso!

Dar daca la capitolul cafea inca aveti semne de intrebare, ciocolata fierbinte nu poate fi lipsita de atentie. Si-atunci cand vorbim despre ciocolata fierbinte, se are in vedere chiar ciocolata italiana, topita cu frisca si putin lapte doar pentru a fi mai lichida, ca de altfel s-ar topi doar ciocolata la cat de gustoasa este! 

Este potrivit de dulce, usor amara, iar cand o bei de parca te-ar cuprinde in din interior. 

Nicio toamna nu incepe fara aburii aromati ai ceaiului din plante. Negru, verde, din fructe, cele mai deosebite ceaiuri sunt stranse la Dolce Parma pentru oaspetii ce doresc sa petreaca promenada incalzindu-se delicios. Insa sigur gasiti si gusturi clasice, compuse din plante selecte pentru a dobandi la maxim savoarea ierburilor. 

Dolce Parma, arta patiseriei italiene! 

*Acest articol este un produs comercial

Articole din aceeasi categorie