16.07.2019
INTERVIU Irina Rimes: „Am asteptari pozitive din partea lui.” La cine se refera basarabeanca
In cel de-al noualea sezon al emisiunii „Vocea Romaniei”, Irina Rimes se va confrunta cu Smiley, Tudor Chirila si Horia Brenciu in cea mai tare competitie a vocilor. Cu aceasta ocazie, artista a acordat un interviu PRO TV.ro in care ne dezvaluie detalii din culisele show-ului.

Cum este noul coleg de la Vocea Romaniei, Horia Brenciu?

Pe Horia il stiu de la televizor, asa cum il stie toata lumea: vesel, dansator, cu o doza foarte mare de energie pozitiva, un om foarte simplu si complex in acelasi timp. Am asteptari pozitive din partea lui, il simt asa - ca am putea sa ne intelegem. 

Daca ai participa acum la „Vocea Romaniei”, cu ce piesa ai intoarce toate scaunele?

Ooo, ar trebui un research foarte minutios, sa aleg ceva pe stilul meu si sa aleg ceva care sa impresioneze nu neaparat prin alegerea piesei, ci prin modalitatea in care am putut sa reinterpretez acea piesa. De fapt, daca stau sa ma gandesc bine, as putea sa aleg orice, doar sa reinterpretez intr-o maniera personala si originala. 

La „Vocea Romaniei”, ai ocazia sa inveti si sa indrumi oameni aflati la inceput de drum. Ce lectii importante ai invatat tu de la ei?

O gramada de lucruri. In momentul in care cunosti tot felul de tipologii, poti sa inveti de la lucruri pe care sa le faci la lucruri pe care sa nu le faci. Cum sa fii si cum sa nu fii. Sa vezi unde gresesc altii si sa-ti dai seama ca tu, de fapt, ai avut succes pentru ca nu ai gresit acolo. Am vazut foarte multa ambitie, foarte multa munca, foarte multa dorinta, dar si delasare sau lene si atunci nu ai cum sa nu inveti din lucrurile astea. Oricum, ai ceva de invatat de la fiecare. 

Dupa acest timp de cand ai debutat, ce mai simti cand urci pe scena?

Inca am emotii. De exemplu, am avut un concert la Chisinau si cand am iesit pe scena, imi tremurau picioarele de emotii. Nu cred ca am experimentat asemenea emotii in trecutul apropiat. Am cantat cu orchestra, am cantat niste piese foarte sensibile - piese pe care le-am cantat in copilarie. Eram foarte emotionanta sa nu uit versurile. Aceste emotii nu au fost neaparat constructive. Si, cand e un concert mare, emotiile mele cresc in intensitate. Ma gandesc sa cant cum trebuie, sa sune bine, sa reactioneze cei prezenti, sa cante cu mine. Vreau sa profit de momentul asta.

Cine, din familia ta, este cel mai mare fan „Vocea Romaniei”?

Toti, si mama, si tata. Se uita, comenteaza. Cultura lor muzicala e influentata de curentul de muzica ruseasca si de aceea nu m-ar ajuta neaparat cu sugestii de piese pentru concurenti. In schimb, mama e foarte atenta cu cine si ce vorbesc, ma suna imediat si imi zice: „Dar acolo de ce ai spus asa? Dar acolo nu-i ok sa spui asa!”.

Care este placerea ta vinovata in materie de muzica?

Nu stiu daca am placeri vinovate. In general, consider ca in momentul in care iti place o piesa si o asculti, nu e o placere vinovata. Pentru ca mie, daca-mi place o anumita melodie si o ascult, nu ma simt vinovata ca o ascult. Inseamna ca mie imi transmite ceva, inseamna ca are ceva, inseamna ca ma regasesc ori intr-o formula, ori intr-un procedeu artistic… In ultimul timp, ascult mai mult muzica instrumentala, nu stiu de ce nu ma atrage sa ascult piese, probabil si pentru ca nu sunt in perioada mea creativa. Adica, efectiv, imi exercit profesia, nu neaparat sa creez in studio, nu e timp de asa ceva in momentul acesta si cred ca din cauza asta ascult mai mult muzica instrumentala.

Daca ar fi sa descrii experienta ta la „Vocea Romaniei” printr-o piesa, care ar fi aceasta?

„We Are the Champions” de la Queen.

Cariera ta este conturata foarte frumos in acest moment. Care ar fi, la modul ideal, pasul urmator?

Pai, as vrea sa merg intr-o vacanta, intr-un loc exotic, cu nisip alb, cu palmieri si cu soarele care apune in ocean… Vreau, neaparat, sa termin de lansat albumul „Cosmos”, pe care l-am lansat, cumva, in luna decembrie, dar n-am reusit inca sa dau videoclipurile la el… Avem vreo cinci piese de lansat si toate sunt frumoase si foarte apropiate sufletului. Imi doresc neaparat un concert acasa. Un concert mare la Chisinau, ceea ce se va si intampla. Cam astea sunt. Eu nu-mi doresc foarte multe chestii de la viata, ci doar sa culeg roadele muncii mele, atat. 

La ce filme si seriale te mai uiti in ultima vreme?

„Cernobil”, toata lumea s-a uitat la „Cernobil”. „West World”, „The Handmaid's Tale”. Ma mai uit la „The Big Bang Theory”, la „Friends” – indiferent de sezon, indiferent de episode, nu conteaza.

Daca s-ar face un film inspirat din viata ta, care ar fi scena de deschidere?

Ma asteptam sa ma intrebi cum s-ar numi si daca ar fi drama, thriller, comedie… (rade) Scena de deschidere cred ca ar fi o scena de la repetitii cu baietii. Cred ca ar fi cel mai reprezentativ moment. 

Daca te-ai intalni cu tine la inceput de cariera, ce sfat ti-ai da?

Nu mi-as da niciun sfat. Cu cat inaintez in viata, imi dau seama ca sunt lucruri din ce in ce mai confuze si mai greu de descoperit. Viata nu devine mai usoara dupa ce capeti experienta, din contra. Nu, pentru ca niciodata nu ajungi la niste concluzii la timpul potrivit… Da, poate mi-as da niste sfaturi in legatura cu anumite relatii, in rest nu. Nu ca n-am regrete sau ceva, dar sunt atat de neinsemnate si de naturale incat trebuie sa se intample si asta. 

In final, un mesaj pentru fanii Vocea Romaniei. La ce sa se astepte de la noul sezon?

Nu stiu la ce sa se astepte. Nu vreau sa va creez nicio asteptare, nu stiu cat de buna o sa fiu, nu stiu cat de rea o sa fiu sau cat de tare o sa va bucur. Incerc sa fac asta pentru concurentii mei, sa-i ajut sa se descopere, sa-i ajut sa-si atinga potentialul, si fac asta pentru mine, imi place extrem de mult acest proiect si tot ce se intampla aici. Pana la urma, cu totii cautam fericirea si fericirea se manifesta pentru fiecare in mod diferit. 

Sursa foto: Vocea Romaniei

Articole din aceeasi categorie