05.07.2018
Dezbracate de ii! Cum arata cele mai frumoase interprete de muzica populara, in altfel de tinute decat cele traditionale - FOTO
Ele sunt moldovencele tinere, frumoase si foarte talentate, care canta muzica populara, iar ia este elementul cheie al garderobei lor. Astazi insa, ne-am propus sa le redescoperim!

Canta ca niste privighetori si pun in evidenta muzica traditionala in cel mai frumos mod posibil. Chiar daca mai mereu sunt imbracate in portul moldovenesc, artistele de muzica populara sunt foarte diferite in zilele obisnuite. In continuare te invit sa le cunosti si sa admiri felul in care arata ele in altfel de tinute decat cele traditionale. 

1. Mihaela Tabura este o prezenta si o voce cuceritoare si una dintre cele mai admirate cantarete de muzica populara din generatia tanara. S-a remarcat cantand alaturi de orchestra Lautarii si o auzim tot mai des nu doar acasa, ci si peste Prut. Interpreta este sigura ca in spatele succesului nu sta doar talentul, dar si multa munca, iar repertoriul bogat si colaborarile cu artisti din Romania sunt dovada ca Mihaela este o speranta a muzicii populare de la noi.

2. Nicoleta Sava-Hanganu si-a creat deja un repertoriu si o imagine in muzica populara, totusi, nu ezita sa cocheteze si cu alte genuri, in acest an cucerind fanii Eurovision cu o piesa in limba spaniola si schimband atat de frumos ia pe o tinuta seducatoare in stil flamenco.

3. Diana Anghel s-a lansat de putin timp in muzica populara de la noi, iar pentru ca muzica buna nu este niciodata prea multa, Diana este increzatoare ca stilul si atitudinea o vor face remarcata. Pe langa voce, aceasta canta si la cobza.

4. Viorica Lupu este interpreta careia muzica i-a fost alaturi si la bine, si la greu. Canta de cand se tine minte, iar debutul in muzica populara i-a fost chiar alaturi de maestrul Nicolae Botgros si orchestra Lautarii. Artista nu are doar o colectie impresionanta de melodii frumoase, ci si una de costume traditionale.

5. Romina Spinu spune ca muzica si sotul sunt cele doua mari iubiri ale ei, pe care le imbina de minune, iar acum o alta mare iubire isi face loc in viata acesteia. Interpreta este in asteptarea unei fetite.

6. Zambet dulce si cosite - asa am cunoscut-o pe Luciana Spinu. De curand insa, aceasta ne-a surprins cu o altfel de aparitie. Interpreta apare romantica si seducatoare alaturi de sotul ei intr-un videoclip.

7. Tatiana Jacot te cucereste instantaneu nu doar prin voce, ci si frumusete. Are o privire calda si zambet de copil, totusi, se pare ca in muzica nu ti se deschid drumuri doar pentru ochi frumosi. Artista a muncit mult, a fost remarcata si a avut prilejul sa cante alaturi de orchestra Lautarii, lansand impreuna chiar si un CD.

8. Dupa ce a facut doua facultati in paralel, muzica si politica, Marcela Vuicu a inteles ca tot mai draga-i este muzica. Si nu a dat gres. Are acasa o colectie impresionanta de premii de la diferite concursuri muzicale, mai multe piese inregistrate alaturi de orchestra “Busuioc Moldovenesc” si mari planuri de viitor.

9. Tatiana Martin este dovada ca blondele frumoase nu lipsesc nici din zona muzicii populare. Artista nu doar ii incanta pe cei din jur cu vocea si frumusetea ei, dar este si profesoara de canto.

10. Desi are cu ce se lauda, Lilianei Rosca nu-i prea place sa fie in centrul atentiei. Talentul si frumustea insa nu au putut sa o tina departe de atentia publicului. Canta alaturi de orchestre mari precum Lautarii, fratii Advahov sau fratii Stefanet, are o familie minunata si o frumoasa colectie de costume populare lucrate manual chiar de mama ei.

Sursa foto: google.com; Facebook.com

Articole din aceeasi categorie