06.02.2024
In luna dragostei, in vizita la maestrul Eugen Doga. „Iubirea este o enigma, un infinit. E o taina care ne inconjoara” - VIDEO

Ii plac musafirii si usile casei a maestrului Eugen Doga sunt mereu deschise pentru prietenii sai. In vizita a fost reporterul Pro TV, Iulia Deliu. Cum se simte compozitorul, dar si ce planuri are, afla intr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

Compozitorul Eugen Doga la cei 86 de ani petrece timpul liber langa indragitul instrument. Intrebat cum se simte, maestrul a raspuns:„In privinta sanatatii nu prea bine, dar nu am voie sa ma plang, nu am dreptul”.

Compozitorul Eugen Doga a implinit astazi 84 de ani - Good News

Februarie este considerata luna dragostei, Eugen Doga a compus melodii de dragoste care au cucerit intreaga lume.„Iubirea este o enigma, un infinit. E o taina care ne inconjoara, cred ca doar marele poet Mihai Eminescu a stiut ce inseamna acest sentiment”,a mentionat compozitorul.

Celebrul compozitor Eugen Doga a implinit 86 de ani: La Chisinau va fi  construit un centru de cultura si arta ce va purta numele maestrului

Pianul mereu a fost sursa de inspiratie al compozitorului, chiar daca casa maestrului e plina de vizitatori, muzica este cea care ii ofera mereu energie si putere.„Candva a fost un timp cand petreceam timpul doar la pian, avem explozii de energie. Acum obosesc mai repede, atunci cand esti mai tanar poti sa faci lucruri foarte frumoase. La diferite etape din viata ai potential diferit. Viata este foarte variata si interesanta”,a spus maestrul.

Eugen Doga s-a nascut in anul 1937 la Mocra, in regiunea transnistreana. Maestrul s-a facut remarcat de-a lungul anilor prin numeroasele sale compozitii, precum:„Gingasa si tandra mea fiara”, „Maria, Mirabela”si altele. Pentru creatiile sale, maestrul a fost desemnat Laureat al Premiului de Stat, este Cavaler al Ordinului Republicii si are titlul de Artist al Poporului.

MOLDPRES News Agency - Compozitorul Eugen Doga a fost omagiat la 80 de ani  de la nastere
Articole din aceeasi categorie