02.06.2022
Impreuna cu echipa Caparol Moldova, Sergiu Aftenev a realizat ateliere de creatie pentru micii refugiati! In cadrul campaniei au fost adunati peste 150 de mii de lei, care vor fi donati copiiilor ucraineni: „Ei picteaza pacea asa cum o vad” - VIDEO

Cu totii ne dorim ca cei mici sa aiba parte de o copilarie linistita, fara griji si razboaie. Sergiu Aftenev, director Caparol Moldova, a fost invitat la emisiunea O Seara Perfecta, unde, in contextul Zilei Copilului, a discutat despre proiectul „Picteaza Pacea”. Aceasta campanie este organizata in scop caritabil, pentru a ajuta copiii refugiati din Ucraina. Pe langa emotii pozitive si veselie, copiii pleaca si cu daruri din partea organizatorilor. Despre ce este vorba, vezi in interviul de mai jos. 

Pentru invitat, Ziua Copilului a fost una colorata si foarte productiva. „Astazi tot a avut loc un eveniment din proiectul „Picteaza pacea”, pe strada pietonala. Nu am planificat acest eveniment, dar totusi a avut loc. Acum ne pregatim pentru ultimile doua evenimente care urmeaza sa aiba in curand”. 

De Ziua Internationala a Copiilor, Natalia Barbu deapana amintiri! Artista a publicat in mediul online fotografii rare din copilaria sa: „La multi ani tuturor” - FOTO

In ultimile luni, zeci de copii au emigrat impreuna cu parintii in Republica Moldova. Aceasta campanie este organizata in scop caritabil, iar banii castigati sunt donati celor care au nevoie de ei. „Proiectul in sine a fost in doua etape. Prima etapa a fost un call care l-am facut catre pictori. Acestia ne-au trimis schite, au fost alese din 47 de schite 17 lucrari care au participat la expozitie. Apoi a urmat licitatia propriu-zisa, care a durat doua zile, unde s-au strans 152 de mii de lei. 

Dara - de nerecunoscut! Vezi prin ce transformare incredibila a trecut artista de-a lungul timpului - FOTO

Din banii respectivi 20% au mers la pictori, iar din cele 80% ramase s-a creat un fond. In aceasta campanie s-au implicat foarte multi oameni. S-au realizat mai multe ateliere, unde au fost invitati copiii din Ucraina pentru a participa, pentru a desena pacea. Evenimentul dura in jur de 4-5 ore, veneau copii cu parinti, se jucau, desenau, am incercat sa fie implicati cat mai multi copii”. 

De la eveniment, copiii nu pleaca cu mainile goale. „Noi incercam sa aducem pictori care tot sunt din Ucraina, care comunica cu ei. De acolo, copiii pleaca, pe langa buna dispozitie, cu creioane colorate, acoarela, hartie si toate rechizitele necesare pentru a continua ceea ce au invatat la atelier si acasa”. 

Fiecare pictura este unica si deosebita. „Picteaza parintii, pacea asa cum o vad ei. Fiecare pictura este unica si sunt unele chiar care merita sa fie vazute, sunt foarte interesante”.

De ce isi doreste Marina Carnat sa slabeasca? Afla ce face bloggerita pentru a scapa de kilogramele in plus: „Sotul zice ca arat bine, dar...”

Scopul acestei campanii a fost si este de a ajuta copiii din Ucraina. „Am vrut sa le transmitem niste emotii pozitive, sa le transmitem culoare. Compania noastra, ca filozofie si ca parte a responsabilitatii sociale, incearca sa transmita cat mai multa culoare. In primul rand, noi vrem sa coloram tot ce ne inconjoara, ca sa avem emotii pozitive de la ceea ce vedem. Avand in vedere care este situatia cu razboiul, am zis sa transmitem aceste emotii si copiiilor care vin de acolo”. 

Sursa FOTO: Facebook

Articole din aceeasi categorie