31.03.2022
„Imi este rusine pentru ca sunt rus!” Dupa ce a parasit Rusia, rapperul Face a acordat un interviu: „Rusia este o bomba atomica, iar Putin este un om strasnic” - VIDEO

Rapperul Face, care a parasit Rusia din cauza razboiului din Ucraina, a acordat un interviu, in care a vorbit despre atitudinea sa fata de acest conflict, despre viata sa in strainatate si daca se va intoarce vreodata in Rusia. 

Rapperul a spus ce parere are el despre Rusia si despre toata situatia care este in prezent.„De ce eu sufar acum? Eu am cateva zile de cand am inteles de ce eu acum sufar. Totul este din cauza oamenilor, din cauza autoritatilor si presedintelui, dar nicidecum din cauza ca intreaga Europa impune sanctiuni in Rusia. Acest lucru este un nimic, pe langa faptul ca mii de ucraineni acum sufera”. 

 „Eu nu pot nega faptul ca sunt rus. Nu ma mandresc cu asta, dar oricum nu pot schimba nimic. In prezent eu pot sa spun ca mii rusine pentru toti cetatenii din Rusia, inclusiv si pentru mine, pentru ca noi am fi putut face ceva. Eu stiu ca eu personal as fi putut face ceva. Doar tu nu ai ales acest lucru, nu ai ales unde sa te nasti”. 

Ce spun autoritatile elvetiene despre locul in care se afla iubita lui Vladimir Putin, Alina Kabaeva

Inainte de a parasi tara, artistul a postat un mesaj lung pe retelele de socializare, in care si-a exprimat pozitia sa referitor la razboiul din Ucraina. „Am fost fericit dupa ce am scris acea postare si acum tot sunt fericit, deoarece eu mi-am dat de inteles singur mie ca eu nu am sa pot trai linistit daca nu am sa spun nimic despre tot ce se intampla. Eu nu pot sa spun ca lansez o noua piesa, nu pot posta fotografii, nu pot posta nimic, pana nu am sa vorbesc despre acest conflict”. 

„Acesta este un razboi adevarat. Eu nu inteleg cum poti nega acest lucru, cum poti sa taci sau sa spui minciuni”.

Artistul a adaugat ca este suparat pe vedetele si persoanele publice care nu vorbesc despre aceasta situatie. „Toate persoanele publice care acum tac, ma supara foarte tare. Dar cel mai mult ma supara doua categorii de oameni: prima categorie sunt cei care spun ca le este foarte jale, ca nu vor razboi, ca nimeni nu este vinovat, ca nu trebuie de vorbit despre asta, care ii indeamna pe toti sa prieteneasca si sa traiasca in pace; a doua categorie sunt cei care spun clar ca ei sustin autoritatile ruse”.

De asemenea, rapperul a comentat si faptul ca, colegul sau, rapperul Basta, la fel tace. „Cu totii stim ce fel de artist este Basta. Nu il cunosc personal, insa stiu ca el mereu este si pentru unii si pentru altii. El nu are o parere bine definita”. 

Elena Malyshova a emigrat in SUA! Ce se va intampla cu emisiunea „Jiti Zdorova” - FOTO

Face a condamnat oamenii politici din Rusia, care vorbesc despre rusofobie aflandu-se in Occident. „Se intampla un haos, oamenii sunt omorati. Si uite ca se gasesc oameni fara creieri care posteaza pe Instagram mesaje despre rusofobie. Mai bine ai spune ce se intampla in prezent si care a fost catalizatorul rusofobiei”, a spus el.

Dupa spusele rapperului, lui ii este greu sa perceapa tot ce se intampla acum in Rusia. „Rusia este o boma atomica. Totul devine din ce in ce mai grav. Eu, fiind o persoana rusa, simt cum imi este din ce in ce mai greu pe suflet”. 

Dupa inceputul razboiului, rapperul s-a detasat de multi dintre prietenii sai - doi dintre ei au sustinut in mod direct autoritatile Ruse. „Eu nu mai am prieteni”. 

El a spus ca el a incercat sa le explice care este situatia, insa a renuntat intr-un moment, intelegand ca totul este in zadar. Unul dintre prietenii sai a spus ca el spera ca dupa plecarea companiilor occidentale din Rusia, in tara vor creste si se vor dezvolta noi proiecte autohtone.„Eu ii spuneam, ca el nu cunoaste deloc domeniul economic. Mai intai asculta ce spun oamenii care cunosc domeniul si apoi vorbeste”.

Muzicianul a spus ca el demult se gandea sa paraseasca Rusia, iar acest razboi a fost pentru el un semn. Impreuna cu iubita sa, Mariana Ro, rapperul a plecat in Grecia. „Toate aceste probleme cu concertele ma apasau moral. Nici nu mai vorbesc de oamenii din tara noastra, despre situatia din tara, despre gandirea oamenilor. Vorbesc despre viata mea si despre cariera mea muzicala. Eu m-am saturat sa fiu criticat din toate partile”.

„De ce am plecat in Grecia? Pentru ca, in primul rand aici se permite de plecat. In al doilea rand - mie pur si simplu imi place aici. Clima este buna, mancarea este gustoasa, oamenii sunt buni la suflet, se atarna frumos fata de copii si animale. Ma simt de parca as fi la bunica mea acasa. Deja de un an eu ma gandeam sa plec din Rusia”. 

El a recunoscut ca el si iubita sa inca nu s-au resemnat cu toti ce se intampla. „Noi inca nu avem o casa. Casa noastra este hotelul. Suntem inca intr-un soc”. 

Acum Face munceste din greu pentru a iesi pe piata engleza. „Daca eu mai inainte doream sa spun ceva urmaritorilor mei in limba rusa, acum eu vreau sa spun intr-o alta limba. Vreau ca toata lumea sa ma auda si sa ma inteleaga”. 

„Ipocrizie si tradare!”: Ksenia Borodina - revoltata de inscriptia „Urasc Moscova” de pe hanoracul rapperului Face - FOTO

Totodata, el zice ca si-ar dori sa se intoarca in Rusia, dar nu neaga ca acest lucru s-ar putea sa nu se intample. Cel mai mult, Face isi face griji ca nu isi va mai putea vedea bunicii si bunicele. 

„Posibil ca eu nu am sa ma intorc niciodata in Rusia. Cel mai trist e ca nu am sa imi vad bunicele si bunicii”. 

La intrebarea „Daca ai putea sa ii zici ceva presedintelui, ce i-ai zice?”, Face a raspuns:„Nici nu stiu ce i-as spune presedintelui daca as avea ocazia. Nu mi-ar iesi nici un cuvant cred ca. El este un om strasnic. Nu mi s-ar ridica mana, dar nici sa spun ceva nu as putea. Sa cheltui timpul... as cheltui aerul in zadar”.

Muzicianul se opune activ razboiului. Recent, el a sustinut un concert in sprijinul Ucrainei, la Varsovia, unde a ingenuncheat, cerand astfel iertare de la ucraineni din partea Rusiei. 

Articole din aceeasi categorie