01.03.2021
Imbracam sau nu caciulita bebelusului? Ce spune unul dintre cei mai populari pediatri de la noi, Mihai Stratulat: "Cu cat mai steril o sa cresti un copil, cu atat mai bolnavicios el o sa fie mai tarziu" - VIDEO

Unul din cei mai populari pediatri de la noi, Mihai Stratulat, a fost invitatul Vladei Mardari, la emisiunea iSanatate. In cadrul editiei, medicul a povestit cum sa imbracam copilul, in functie de temperatura de afara. Daca nu este frig si temperatura este cu plus, atunci copilul nu necesita caciulita.

Mihai STRATULAT, PEDIATRU-NEONATOLOG: "Cu cat mai steril o sa cresti un copil, cu atat mai bolnavicios el o sa fie mai tarziu. Copilul trebuie sa contacteze cu tot felul de bacterii, astfel el isi intareste imunitatea. Trebuie sa deprindem copiii de mici, sa nu-i corcolim, sa nu-i imbracam prea tare".

Frigul reduce capacitatea mucoaselor noastre de a se apara fata de virusi.

Totodata, medicul zice ca temperatura aerului pentru camera bebelusului trebuie sa nu depaseasca 22 de grade: "Daca nu este frig si temperatura este cu plus, atunci copilul nu necesita caciulita".

De asemenea, copilasii care se infecteaza cu COVID -19, suporta o forma usoara al virusului, iar cu cat mai mic este copilul, cu atat mai usor va trece peste coronavirus: "La clinica, cel mai mic pacient bolnav de Covid a fost de 2 saptamani de viata".

Alte noutati din health&beauty, sport, nutritie si povesti cu oameni fascinanti, adepti ai unui stil de viata sanatos, gasesti pe saitul emisiunii iSanatate.

Articole din aceeasi categorie