14.02.2023
Imbina cu succes cariera si viata de familie! Afla de la avocatul Oxana Esanu ce calitati ar trebui sa posede o persoana ce activeaza in domeniul juridic pentru a se bucura de reusite: „In calitate de avocat consider ca trebuie sa...”

Are o experienta in domeniul juridic de peste 17. Considera ca responsabilitatea, perseverenta si punctualitatea au ajutat-o sa fie atat de profesionista in ceea ce face. Afla in interviul de mai jos povestea avocatului Oxana Esanu.

De ce ati ales sa fiti anume avocat si cum a inceput cariera dumneavoastra in domeniul respectiv?

„Profesia de avocat a devenit vocatia mea din necesitatea de a proteja persoanele impotriva abuzului din partea organelor statului. Cariera a inceput inca in anul 2006 cand activam ca jurist in domeniul mai multor companii.

Ce calitati ar trebui sa posede un avocat pentru a reusi sa castige cat mai multe dosare in instanta?

„Responsabil, perseverent, punctual, pedant, cunoasterea legislatiei in domeniu.”

Cu ce problema se adreseaza cel mai des clientii moldoveni atunci cand vine vorba despre asistenta juridica?

„Asistenta juridica este diversa si individuala de la caz la caz, nu exista o categorie mai importanta sau mai voluminoasa.”

Fiind un avocat specializat atat in cauze civile cat si in cauze penale, care domeniu va este mai aproape si de ce?

„In calitate de avocat aplic in practica atat prevederile civile, cat si cele penale si se completeaza atunci cand cauti solutia pentru cazul aflat in gestiune.”

Care este cazul care v-a marcat cel mai mult? De ce?

„Cazurile de violenta in familie ma marcheaza mai mult din considerentul ca trebuie sa ma asigur ca victima violentei in familie va fi protejata suficient pentru a nu fi expusa unui nou pericol. Recent am avut un caz in care agresorul a venit la serviciul victimei si a aplicat violenta fizica. In calitate de avocat consider ca trebuie sa intreprind toate masurile necesare pentru a proteja de violenta aceste victime care de cele mai multe ori sunt femei si copiii, iar agresorul este parte din familia lor.”

Ce va place sa faceti in timpul liber? Care este hobby-ul dumneavoastra?

„In timpul liber ascult muzica, cant, dansez, citesc, scriu carti.”

Cum va reuseste sa combinati cariera si viata de familie?

„Programarea timpului in agenda ma ajuta la imbinarea vietii private cu cea profesionala, astfel ca sa nu fie una in detrimentul celeilalte.”

Articole din aceeasi categorie