03.02.2021
Imagini inedite cu un urs care face tumbe in zapada, surprinse intr-un Parc Natural din Romania - VIDEO

Imagini amuzante cu un urs care face tumbe in zapada au fost surprinse de o camera de monitorizare a faunei din Parcul Natural Putna din judetul Vrancea. Animalul este numit de reprezentantii Romsilva, cei care au facut publica filmarea, Hopa Martinica. 

„Hopa Mitica sau Hopa Martinica? Ursuletul din videoclip face un mic show in fata camerei de monitorizare instalata de specialistii Romsilva intr-o padure din Parcul Natural Putna Vrancea si pare ca nu e pregatit sa renunte la joaca”, au scris reprezentantii Regiei Nationale Romsilva pe Facebook, acolo unde au publicat imaginile. 

Potrivit specialistilor, Romania are una dintre cele mai dezvoltate populatii de urs din Europa. Ursii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetala, dar si de origine animala, de la pesti si mamifere mici, pana la pasari sau oua de pasari si insecte. In cautarea hranei, ursii fac deplasari lungi, folosindu-si toate simturile dezvoltate.

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri nationale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva. Este situat in sud-estul tarii, in judetul Vrancea, si are o suprafata de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt paduri.

Articole din aceeasi categorie