11.04.2021
Imagini de colectie! Regina Elisabeta a II-a si Printul Philip, o dragoste care a rezistat peste 7 decenii

Casa Regala Britanica este in doliu. Sotul Reginei Elisabeta a II-a s-a stins din viata azi, 9 aprilie, la Castelul Windsor. In luna iunie, Printul Philip ar fi implinit 100 de ani.

Citeste si :  Avea un caracter puternic, dar era celebru pentru gafele si glumele sale mai putin inspirate. Cele mai amuzante momente din cariera printului Philip. Gesturile stanjenitoare care au ramas in istorie

„Cu o durere profunda, Majestatea Sa Regina a anuntat moartea iubitului ei sot, Alteta Sa Regala, Printul Filip, Duce de Edinburgh. Alteta Sa Regala a decedat pasnic in aceasta dimineata la Castelul Windsor. Anunturi suplimentare vor fi facute in timp util. Familia Regala se alatura oamenilor din intreaga lume in doliu pentru pierderea sa”, se arata in comunicatul transmis de Palatul Buckingham. 

Elisabeta a II-a si Philip au aniversat 73 de ani de casnicie in noiembrie

In 20 noiembrie 2020, Regina Elisabeta a II-a si Printul Philip au aniversat 73 de ani de casnicie. Pentru a marca momentul din toamna, Palatul Buckingham a facut publica atunci o fotografie cu monarhul si sotul ei.

Imaginea realizata de fotograful Chris Jackson ii prezenta pe cei doi intr-o incapere de la Castelul Windsor. Regina si sotul ei priveau incantati spre o felicitare primita in dar de la stranepotii lor: George, Charlotte si Louis. 

Cum a inceput povestea de dragoste dintre Regina Angliei si Philip

Cei doi s-au vazut prima data in 1934, la nunta principesei Marina a Greciei si Danemarcei cu principele George. Pe atunci, Elisabeta avea doar 8 ani, iar Philip avea 13 ani. Elisabeta si Philip erau veri prin alianta. Cinci ani mai tarziu s-au intalnit din nou, la un meci de crichet. Atunci, Elisabeta s-a indragostit iremediabil de Philip, care era ofiter in Marina Regala.

In timpul razboiului, cand Philip era pe front, Elisabeta ii trimitea acestuia scrisori de dragoste. Pentru ca familia reginei nu vedea cu ochi buni aceasta relatie, cei doi au hotarat sa se logodeasca in secret. Printul Philip nu era pe placul familiei regale pentru ca nu avea regat si nici o situatie financiara buna. In ciuda obstacolelor, povestea lor de dragoste a avut un final fericit, iar parintii Elisabetei l-au acceptat intr-un final pe Philip. Inainte de casatorie, acesta a renuntat la titlul de Print al Greciei si Danemarcei si s-a convertit de la ortodoxie la anglicanism.

Nunta regala a avut loc in 20 noiembrie 1947, la Catedrala Westminster din Londra. La eveniment au participat doua mii de persoane, inclusiv Regele Mihai al Romaniei si mama lui, Regina Elena. Elisabeta i-a daruit patru copii lui Philip: Charles - print de Wales, printesa Anne a Marii Britanii, Andrew - duce de York si Edward - conte de Wessex. 

Citeste si :  Printul Philip, „figura centrala morocanoasa” a Familiei Regale. Lucruri mai putin stiute despre rolul sau

Sursa foto: Getty Images

Articole din aceeasi categorie