Haiducii nu cântă doar muzică, ei spun poveşti. Poveşti despre tradiţii, neam şi folclor. După trei luni de repetiţii, trupa își anunța lansarea. „De ce denumirea Haiduc? Lăsăm intriga pentru concert, cine e haiducul și de ce haiducul te cheamă. Ne inspirăm din muzica noastră, din neamul nostru, la bază este folclorul, care este cireașa de pe tort”, a spus Alex Goncear, bandleader.

Membrii trupei au o pasiune comună pentru folclor. „Folclorul se cântă foarte puțin. Ceea ce face aproape de noi este Alex Calancea și atât, restul deja cântă alte stiluri, noi am ales folclorul pentru că, mulți uită de folclor”, a continuat Alex.
Andriana Fuior este unica fată din colectiv. „Este foarte bine să cânt cu atâția băieți, eu mă simt destul de comod și apreciată cumva. Mă simt protejată, băieții sunt superbi, talentați și muncitori”, a subliniat solista.
Toboşarul trupei a locuit mai bine de 20 de ani peste hotare și a cântat alaturi de cei mai cunoscuți artişti din Rusia.„Foarte mult am vrut să cânt muzică din folclor, iar când m-am întors în Moldova căutam un astfel de colectiv. Am cântat muzică rock, jazz, electronică. Apoi am trăit în Rusia și am cântat împreună cu mai multe trupe”, a menționat Oleg Inghiozov, toboșar.

„Basul este unul dintre cele mai importante instrumente”, a spus și Nick Plukci, chitarist.
„Sâmbătă, 29 martie, ne vedem la lansarea proiectului „Haiducul”! Vă așteptăm pe toți și în număr mare”, au mai notat cei 7 muzicieni.

Sursa foto: Instagram