31.07.2020
Frumusetea, sanatatea si... vinul

Decenii la rand medicii ii contrazic pe oamenii de stiinta in ceea ce priveste beneficiile si riscurile al consumului vinurilor din struguri asupra organismului uman.

 

Iar principalul subiect al confruntarii il reprezinta continutul de alcool in acest produs.

Dat fiind faptul ca in Moldova a aparut deja un astfel de produs exceptional, cum ar fi VINUL FARA ALCOOL «Casa Petru», aceasta discutie aprinsa poate fi incheiata.

Totusi, ce inseamna un vin fara alcool?

Vinurile fara alcool se produc dupa o tehnologie clasica. Procesul cuprinde absolut toate etapele de maturare ale unor vinuri clasice de calitate superioara cu taria alcoolica 12-13% in volum, inclusiv si procesul de fermentare. Diferenta o constituie doar etapa finala de fabricatie, care se numeste dealcoolizarea si se efectueaza prin eliminarea alcoolului din vin.

In acelasi timp, vreau sa ma adresez catre sceptici - vin fara alcool este un produs natural, din care in procesul de fabricatie a fost inlaturat alcool. Nu este un suc din struguri si nici un compot – vinul fara alcool este 100% vin. Dupa finisarea etapei de dealcoolizare in vin ramane aproximativ 0,5% de alcool – mai putin decat in sucul din portocale proaspat stoarse.

Ce spun oamenii de stiinta despre vin? Informatia este preluata din internet

Colaboratorii Colegiului Regal din Londra au realizat un studiu la care au participat aproape o mie de surori gemene. Potrivit expertilor, vinul scade nivelul de colesterol, precum si reduce riscul cresterii in greutate.

Cercetatorii de la Universitatea din Illinois au demonstrat, ca flavonoidele din vinul rosu protejeaza deteriorarea tenului din cauza efectelor negative ale soarelui. In plus, consumul regulat ai cantitatilor mici de vin creste nivelul de estrogen si ai altor hormoni esentiali din organismul uman, necesari pentru sanatatea oaselor.

Oamenii de stiinta italieni au publicat un studiu pe paginile unei reviste stiintifice American Journal of Agricultural and Food Chemistry, in care sustin ca un pocal de vin reprezinta un remediu excelent pentru prevenirea cariilor dentare, inflamatiilor gingivale si a anginei.

„Rezultatele obtinute ne demonstreaza, ca vinul este un remediu exceptional cu un efect antibacterian puternic, care distruge bacteriile streptococice si infectiile tractului respirator superior”, - a remarcat profesorul Gabriella Gazzani

Cercetatorii de la Spitalul Henry Ford din Detroit au declarat, ca vinul rosu contine o substanta antioxidanta unica, numita Resveratrol, care are un efect protector asupra pierderii de auz. In plus, aceasta substanta reduce pofta de mancare si accelereaza metabolismul, au relatat cercetatorii de la Universitatea din Norvegia. In cadrul experimentului, oamenii de stiinta au administrat albinilor o solutie de resveratrol, dupa ce au constat o scadere semnificativa a poftei de dulce. Potrivit expertilor, un efect similar poate fi observat si la oameni.   

La Universitatea Johns Hopkins oamenii de stiinta sustin ca vinul rosu creste imunitatea. Totodata consumul regulat de vin, strict limitat in cantitate, contribuie la incetinirea procesului schimbarilor varstnice ale vaselor creierului si la micsorarea riscului unui accident vascular cerebral.

Si acestea sunt doar cateva studii care ne demonstreaza beneficiile vinului. Dar atentie, numai vinul Natural din struguri are proprietati benefice. Vinul rosu este mai bogat in continut, in schimb cel alb – e un antioxidant mult mai efectiv in comparatie cu cel rosu.

Despre vinul fara alcool

Actualmente, unica companie-producator de vinuri dezalcoolizate in Moldova o reprezinta «Denovie Group». Iar produsul sus mentionat este furnizat pe piata sub brandul «Casa Petru Alcohol Free».

Vinul fara alcool pastreaza toti nutrientii unei bauturi traditionale.

Iar continutul de microelemente: magneziu, potasiu, cupru, calciu, fier, precum si vitaminele cu  mineralele fac ca acest vin fara alcool sa devina un produs miraculos de benefic, cu un impact puternic asupra intregului organism uman. 

Data aparitiei a vinului fara alcool este considerata a fi anul 1908, cand  un marele savant Dr. Carl Jung a primit patenta pentru aceasta inventie. Dar la inceput de secolul XX acest vin fara alcool nu a gasit sustinere in randurile consumatorilor.

Si numai acum, dupa mai bine de o 100 de ani oamenii au apreciat pe deplin beneficiile acestui produs.

In primul rand vinul fara alcool au indragit conducatorii auto, pentru ca el poate fi consumat in timpul sofatului fara oricare pericol pentru viata sau o amenda.

In afara de conducatorii auto acest vin poate fi consumat de:

-       Sportivii profesionisti: performanta sportiva si alcool nu au nimic comun, mai ales in perioada antranamentelor intense inainte de competitii,

-       Adeptii unui mod de viata sanatos: acele persoane care sunt preocupate de sanatatea proprie si care limiteaza la maxim consumul de alcool sau il refuza complet,

-       Persoanele, carora dupa motivele medicale consumul de alcool este strict interzis,

-       Cunoscatorii de vin: sunt amatorii vinului care pot aprecia un produs de calitate dar totodata vor sa-si pastreze mintea limpede.

Sloganul vinului fara alcool de la CASA PETRU este: 0% de alcool – 100% de sanatate.

Ambasadorul brandului a devenit renumitul pugilist rus, campionul mondial absolut la box - Kostya Tszyu.

Vinul dealcoolizat se produce din soiuri de struguri autohtone Cabernet Sauvignon si Chardonnay, crescute pe plantatii proprii de vita de vie, situate la sudul Moldovei

Reteaua de distributie a vinurilor fara alcool Casa Petru include SUA, Polonia, Belarus, Rusia si Japonia. Iar aria de export se exinde in fiecare an.

In Moldova aceste vinuri au aparut pe rafturile unitatilor comerciale cu putin timp in urma. «Casa Petru Alcohol Free» poate fi procurat in magazinul specializat, situat pe adresa: mun.Chisinau, bd.Stefan cel Mare, 123A; pe rafturile de la statii PECO: Lukoil, Bemol, Vento, Now; precum si in retelele de comercializare: Kaufland, Green Hills Market, Dulcinella, Nr1. Iar in timpul apropiat vinurile fara alcool de la CASA PETRU vor aparea si pe rafturile ale altor supermarketuri din Moldova.

*Acest articol este un produs comercial.

Articole din aceeasi categorie