09.11.2021
„Femeile din Republica Moldova - cel mai neexploatat izvor de inspiratie!” Antreprenoarea, Diana Crudu, indeamna femeile sa aiba curaj de a avea o afacere in agricultura - VIDEO

Invitata emisiunii O Seara Perfecta, antreprenoarea Diana Crudu, vine in ajutor femeilor, cu afirmatia„Femeile tot pot si pot tot”. Aceasta, impreuna cu ONU, a pregatit un program, cu misiunea de a promova egalitatea de gen si de a incuraja femeile care isi doresc o afacere in agricultura. 

Dupa spusele invitatei, atunci cand este vorba de munca, femeile sunt cele mai intrebate, iar cand vine vorba de a imparti veniturile, barbatii au un privilegiu mai mare.„In Republica Moldova, femeile muncesc foarte mult in domeniul agricol, peste 51% din muncitorii agricoli sunt femei, dar, din pacate, doar 15% din afacerile agricole le revin femeilor”, mentioneaza Diana Crudu.

Inca o vedeta in familia lui Dan Balan! Nepotica interpretului, Elisa, a facut primii pasi pe scena: „Seamana cu unchiul ei” - FOTO

Diana le sustine pe femeile care activeaza in domeniul agriculturii. „Eu cred ca femeile din Republica Moldova pot fi sprijinite. Mereu am zis ca, atunci cand avem de ales dintre un barbat producator si o femeie producatoare, trebuie sa dam prioritate femeilor”, declara invitata emisiunii.  

Dupa cum sustine Diana Crudu, pentru a promova si mai mult acest proiect, va fi produs un catalog online, unde se vor putea gasi toate aceste femei din agricultura, cu adresa si numarul lor de contact si atunci cand utilizatorul va dori sa sprijine o femeie producatoare autohtona va sti unde sa mearga si pe cine sa sune. „La sfarsit vom da 10 vouchere in valoare de 30 de mii de lei, pentru cele mai implicate femei din cadrul acestui proiect”, mentioneaza Diana.

La 30 de ani, stie exact ce vrea! De ziua ei, Mirela Urusciuc, surprinsa cu arma in mana: „Erau trei arme diferite”. Ce surprize i-au organizat prietenele omagiatei - VIDEO

Proiectul are mai multe etape, iar prima etapa a fost completarea unui chestionar, pentru a intelege ce le trebuie femeilor noastre si pentru a intelege unde sunt cele mai mari probleme, cu scopul de a le solutiona pe parcurs. „Incepand din octombrie pana in iulie, va fi desfasurat un proiect. In el vom identifica foarte clar necesitatile femeilor, pentru ca unele din ele se confrunta cu problema desfacerii pietii sau nu stiu cum sa isi certifice ceva important, sa creeze o pagina si sa o promoveze”, spune invitata.

De asemenea, femeia povesteste despre mai multe produse autohtone, produse de care multi nici nu au stiut, precum diverse paste vegane, foarte sanatoase si gustoase. „Producatoarele acestor deserturi, cel mai des, sunt femei, deoarece ele sunt mai pasionate e acest sector”.

Articole din aceeasi categorie