15.02.2022
Femeia care te motiveaza! Este unica moldoveanca care munceste ca agent de securitate in aeroportul din Bruxelles, vorbeste in opt limbi si a dat jos 25 de kilograme. Afla povestea Rodicai Moraru: „Nimic nu merita mai mult decat starea ta de bine..”/ INTERVIU

Echipa perfecte.md a reusit sa afle intr-un interviu exclusiv povestea impresionanta de viata a unei femei cu ambitii si multe scopuri marete. Rodica Morari ne-a impresionat prin atitudinea sa, gandirea pozitiva si perseverenta de care a dat dovada.

Este din Republica Moldova, vorbeste opt limbi, activeaza in Aeroportul International din Bruxellles ca agent de securitate si e unica moldoveanca cu aceasta functie. A slabit 25 kg cu propriul meniul alimentar, iar acum ajuta si alte fete sa obtina silueta de vis. Afla secretul bloggeritei in interviul de mai jos: 

Fiind moldoveanca de nationalitate, cum ai ajuns in Belgia si care a fost parcursul tau acolo? Cum ti-a reusit sa devii agent de securitate?

„Eu plecasem in Brazilia pentru o perioada nedefinita de timp, ba chiar ma mutasem acolo. Nu stiam pe atunci daca voi sta acolo putin sau poate voi ramane pentru totdeauna. S-a intamplat ca tatal meu a decedat, iar eu vorbeam cu niste rude din Belgia si ei mi-au sugerat sa merg acolo. Ei mi-au spus ca Belgia ofera multe oportunitati de munca, de a creste si de a invata gratuit si am decis sa merg din Brazilia in Belgia. Nu stiam nici limba, nici macar cu ce ma voi ocupa. Ajunsa aici m-am angajat pentru prima data la o cafenea, imi era mai simplu pentru ca multi clienti erau rusi, romani sau chiar moldoveni. Acolo nu am lucrat foarte mult si am gasit un job intr-un salon de frumusete si am ineput sa fac manichiura si pedichiura. Insa, datorita unui baiat pe care l-am cunoscut am indragit jobul de agent de securitate, in acea perioada eu vorbeam deja si engleza si franceza si aveam doua nivele de neerlandeza. Ideea e ca eu iubesc sa lucrez cu oamenii si sa vorbesc limbile straine asa ca am trimis cv-ul meu pentru a profesa ca agent de securitate, dar am fost refuzata prima data. Atunci aveam un prieten belgian si l-am rugat sa modifice cate ceva la cv-ul meu, iar dupa o luna l-am mai trimis odata si am fost acceptata. Eram foarte fericita pentru ca simteam cumva ca acesta-i jobul meu.” 

Pe pagina ta de Instagram este mentionat faptul ca vorbesti sapte limbi, este o alta pasiune sau a fost mai mult o necesitate pentru profesia ta?

„Intr-adevar vorbesc sapte limbi, de fapt deja aproape opt cu neerlandeza. O invat acum, desi este mult mai complicata stiu ca voi reusi. Limba rusa si romana sunt limbile mele maternale, dupa care italiana o vorbesc pentru ca dupa liceu am mers in Italia, iar acolo am locuit trei ani. Vorbesc si spaniola pentru ca de mica priveam telenovele si vorbeam cu verisoarele mele doar in spaniola. Limba engleza am invatat-o in liceu, iar acum peste tot in lume ma descurc foarte bine vorbind aceasta limba. Franceza am invatat-o aici in Belgia, pentru ca este obligatoriu sa o cunosc si portugheza o cunosc inca din Brazilia. Bineinteles ca in aeroport nu este obligatoriu sa cunosti toate aceste limbi insa e bine sa le cunosc, prefer sa vorbesc cu pasagerii si imi sunt utile cand merg in vacanta. Este un talent al meu si ma bucur ca il am.” 

Cum si cand a inceput drumul tau spre pierderea in greutate?

Am inceput sa ma ingras inca de pe la 16-17 ani, mereu tineam diete stricte, ba pe hrisca, ba pe varza sau chifir, deci am incercat totul. Nu mi-a reusit niciuna pentru ca atunci cand tii diete mereu ai tendinta de a manca ceva dulce, ceva gras ce nu face bine corpului nostru. Primele rezultate ale perseverentei si dorintei de a slabi au aparut in in Brazilia, intrucat aveam o prietena si colega care facea sport intens. Cu ea am inceput sa mananc sanatos si sa fac sport, dupa care am inceput si singura. Ea m-a motivat insa foarte mult, se stie ca braziliencele arata foarte  bine, lucru care m-a motivat. Bineinteles ca am avut urcasuri si coborasuri, eu nu am slabit repede, intr-o perioada de 6 ani am invatat totul singura, mergeam la sala si imi puneam videouri care ma ajutau sa ma antrenez. De asemenea ascultam foarte multe videouri informative si incercam tot felul de metode pentru a-mi atinge obiectivul. In 2014 am inceput sa ma ocup cu sportul si sa mananc sanatos si am ajuns in 2019 sa am forma corpului pe care mi-o doream.” 

Ce te-a marcat si ulterior te-a facut sa iti schimbi modul de viata?

„M-a marcat faptul ca nu imi placea deloc cum arat. Nu imi placea cand ma uitam in oglinda, cand nu imi gaseam haine sau ma imbracam in ceva ce nu mi se potrivea. Eu efectiv imi uram corpul atunci si anume faptul ca stiam cum vreau sa arat si sa ma imbrac m-a motivat sa fac schimbarea. ”

Cum s-a schimbat viata ta dupa aceasta reusita ?

„Eu am slabit in jur de 25 de kilograme si nu pot sa va redau fericirea de fiecare data cand ma trezesc dimineata si ma privesc in oglinda, de fiecare data cand ma imbrac frumos si atrag privirile oamenilor. Sunt mandra de mine, chiar daca inca uneori ma simt intimidata, imi reamintesc ca singura am obtinut acest rezultat singura. Este foarte important sa ne iubim pe noi si sunt foarte fericita cu corpul si mintea pe care o am. Viata mea s-a schimbat total, simt fericirea si sunt o persoana pozitiva.” 

Mai stilata ca mama sa! Fiica Irinei Shayk a purtat o tinuta care a atras toate privirile. Vezi cum arata micuta Leah - FOTO

 Ce sfaturi le dai fetelor care isi doresc sa slabeasca? In ce totusi consta secretul?

„Secretul nu este de fapt un secret. Cheia este dorinta, apoi efortul si munca si nu doar in slabit, dar in orice. Nu este atat de complicat cum se gandesc oamenii in mod normal. Sfatul meu este ca fetele sa-si seteze un obiectiv si sa-si doreasca intr-adevar acest lucru. Nimic nu merita mai mult decat starea ta de bine si iubirea de sine, de aceea senzatia in care te privesti si esti multumita de tine este de necomparat.”

Provocare pentru sotii Maxian! Unde s-au sarutat pentru prima data, dar si care este mancarea preferata. Afla cat de bine se cunosc interpretii - VIDEO

Sursa FOTO: Instagram 

Articole din aceeasi categorie