28.11.2020
Familie, credinta, copii, biserica, orientare sexuala! Maia Sandu a spus adevarul

Maia Sandu a castigat turul II al Alegerilor Prezidentiale, ceea ce inseamna ca viata personala a politicienei este un subiect discutat printre cetatenii Republicii Moldova.

Citeste si :  Rochia Maiei Sandu din fotografia virala este creata de un designer cunoscut. Nu este neagra

Intr-un interviu realizat de vloggerul Dorin Galben, Maia Sandu a atins mai multe subiecte, atat profesionale, cat si personale.  Maia Sandu tine la distanta prezenta mamei, surorii fata de viata politica si e mai rezervata in a vorbi despre familie si rude. „Cand iti este cel mai greu, mama este primul om la care alergi.”

Doamna Sandu a povestit ca cel mai mult ii lipsea familia, atunci cand a plecat la Chisinau, la studii universitare. „Imi lipseau discutiile din familie, cina cu parintii, cu sora. Imi lipsea atmosfera de acasa, o atmosfera aproape ideala in care am crescut, unde oamenii vorbeau frumos unii cu altii. Mama uneori mai venea suparat de la scoala, ca a fost profesoara, dar in general atmosfera era foarte calda. Tata era exceptional din acest punct de vedere, pentru ca niciodata nu permitea ca problemele si grijile lui sa fie resimtite in familie. Lasa totul dupa poarta si in momentul in care pasea in curte era doar zambet si ne facea pe mine si pe sora mea sa radem non-stop.” 

Originara din satul Risipeni, Maia Sandu a povestit despre locurile copilariei sale si cat de mult s-au schimbat acum. „In jurul satului erau vreo cinci lacuri si o padure destul de mare. Este o mare diferenta, in special ce tine de numarul de oameni. Atunci erau mult mai multi oameni, mult mai multi copii. Acum mergi satul pe jos dintr-o parte in alta si poti sa nu intalnesti un om pe strada si e foarte trist. Depopularea satelor este un lucru care se intampla si in satul meu natal.”

In acelasi interviu, doamna Sandu a decis sa dezminta si cateva zvonuri care sunt despre ea.

Una dintre vorbele care se aude printre moldoveni este faptul ca Maia Sandu nu are copii si nu ii va pasa de copiii acestei tari, in momentul cand va deveni presedinte.  „Sigur ca e un mare regret ca nu am copii. Asa a vrut Dumnezeu si asa s-a intamplat. Nu e placut sa auzi asta. Eu aduc exemplul altor conducatori de tari, inclusiv Angela Merkel, care nu are copii, dar a dovedit in toti acesti ani ca familia ei e Germania si ea are grija de toti copiii din Germania.”

Alt zvon este despre faptul ca Maia Sandu ar avea o alta orientare sexuala. „Este o minciuna, o sperietoare. Nu sunt lesbiana. Pot sa merg, sa ma verificati la detectorul de minciuni.”

Cat despre credinta si faptul ca si-ar fi schimbat-o in SUA, unde a locuit timp de doi ani, doamna Sandu spune ca sunt niste minciuni alcatuite de oponentii sai, pentru a speria oamenii. „Problema este ca oamenii nu isi pun aceste intrebari. Oamenii daca si-ar pune intrebari: ce inseamna? care e rostul? e posbil sau nu? Evident ca este o prostie.”

Maia Sandu are 48 de ani, nu este casatorita, are studii economice si vorbeste engleza, rusa si spaniola.

Candidata Partidului Actiune si Solidaritate a obtinut in 2010 un master in administratia publica la Harvard, iar intre 2010 si 2012 a fost consiliera directorului executiv al Bancii Mondiale.

Citeste si :  Femeile de fier! Cine sunt doamnele care scriu istorie, fiind in fruntea statelor

Surse foto/video: Google.com, Instagram, Youtube

Articole din aceeasi categorie