18.01.2021
Eugen Doga, despre membrii trupei Akord. „Eu toata viata caut interpreti talentati”

Opera eminesciana ramane comoara cea mai de pret a neamului nostru, multe dintre versurile sale fiind transformate in melodii, care ne incanta auzul si ne incalzesc sufletul. Baietii de la Akord, alaturi de compozitorul Eugen Doga au dat o noua viata uneia dintre capodoperele marelui Eminescu, prin intermediul unui videoclip.

Citeste si :  „Eminescu nu este un geniu de neatins”. Cum suna noua piesa a lui Catalin Josan, pe versurile marelui poet „S-a dus amorul”

In fiecare an in casa maestrului Eugen Doga e multa lume de ziua lui Mihai Eminescu, insa anul acesta maestrul vine cu o noua colaborare cu baietii de la Akord, despre care compozitorul are doar cuvinte de lauda. „Eu toata viata caut interpreti talentati. Astept de la ei o noua realizare, fiindca au toate posibilitatile. Au voci frumoase, se privesc frumos si pe urma au dor de a canta. Eu ii simt, mie imi plac fiindca sunt baieti cumsecade. Inca un lucru important, am inteles ca ei nu sunt indiferenti fata de muzica mea si asta de fapt ne apropie.”, spune compozitorul, Eugen Doga.

De ziua marelui Eminescu, mai emotionati ca niciodata sunt si tinerii interpreti. Artistii nu au ezitat sa mentioneze onoarea de care au avut parte gratie acestei colaborari. „Primim foarte multe emotii, foarte multe lectii de viata in tot ce inseamna viata de artist si ne simtim foarte fericiti ca am reusit sa filmam si sa lansam o varianta mai speciala a piesei „Ochiul tau iubit” pe muzica de maestrul Eugen Doga si text Mihai Eminescu.”, spune solistul trupei, Igor Sirbu.

Desi au mai cantat aceasta piesa si in alte circumstante, abia acum a venit timpul unui videoclipului.

Si chiar daca filmarile videoclipului le-au cam dat batai de cap, cei de la Akord au rezistat eroic. „Am avut parte de niste evenimente de neuitat, dar arta necesita sacrificiu. Unde poti sa interpretezi si sa filmezi aceasta lucrare mai bine decat la inaltime, acolo unde am fost noi si am filmat. A fost foarte frig”, spun baietii de la Akord.

Citeste si :  De ziua lui Eminescu, Akord canta "Ochiul tau iubit". O premiera muzicala care iti trezeste fiori: "Ce poate fi mai frumos..."

Sursa foto: Instagram

Articole din aceeasi categorie