16.11.2022
Esti invitata la un eveniment oficial si nu stii in ce sa te imbraci? Experta in protocol Ariana Trofim iti explica care sunt cele mai importante reguli de care trebuie sa tii cont - VIDEO

Ati primit macar o data o invitatie la un eveniment oficial si oricat de paradoxal ar parea, cea mai mare bataie de cap a fost cu ce sa va imbracati. Invitata in platoul emisiunii O Seara Perfecta a fost experta in protocol, Ariana Trofim care a oferit sfaturi utile in acest sens.

Multi o cunosc drept Ariana Dermenji, insa de curand aceasta s-a casatorit si si-a schimbat numele de familie, devenind Trofim. De asemenea, experta in protocol este insarcinata, insa lucreaza in continuare la fel de mult cum obisnuia si inainte. „Saptamana asta mai am sa ofer inca doua cursuri si sunt plina de forta. Totul este bine.”

Nu a stat prea mult singura! Gisele Bundchen a inceput sa iasa cu un aratos instructor jiu-jitsu

De asemenea, Ariana a fost invitata sa duca o lectie de protocol la o universitate din Odesa. „M-au invitat sa duc o lectie publica in format online pentru studentii facultatii de drept. Foarte interesant imi pare asta. Eu si la noi la Universitatea de Stat o data pe an ma stradui sa fac un curs pentru juristii nostri pentru ca oricum le vor fi utile in profesie diferite cunostinte despre eticheta, despre protocol. Iata ca si la Odesa m-au invitat si urmeaza sa duc cursul poimaine, online.”, a povestit Ariana Trofim.

Carla’s Dreams, Irina Rimes si Denis Roabes - premiati la The Artist Awards din Romania! Vezi ce titluri au obtinut artistii de la noi - FOTO

Intrebata de catre Anisoara Loghin cum trebuie sa ne imbracam la evenimentele oficiale, luand in consideratie ca luna decembrie este plina de receptii si nu doar, Ariana a raspuns: „Orice iesire in public de fapt a unei persoane oficiale trebuie gandita din timp. Totodata ne putem referi si la cazurile in care se pleaca in vizite in alte tari.”, a mentionat experta in protocol.

„Eu optez ca si persoanele publice ale noastre sa aiba un stil permanent, ca persoana din public sa vada personalitatea politicianului. Regina Elisabeta a purtat multe culori si asta este permisibil. Nu trebuie sa ne gandim ca albastrul sau coralul o sa ne incurce cumva si este prea strident. Este important sa ne gandim daca aceasta culoare este potrivita mediului in care urmeaza sa fim, daca este o culoare potrivita partii zilei, conditiilor meteorologice pentru ca deseori parca esti imbracat bine, dar te simti incomod.”, a adaugat Ariana Trofim.

Dupa cum a povestit aceasta, in cateva tari sunt interzise sa fie purtate unele culori.„De exemplu la indieni albul este culoare de doliu. Noi daca venim in alb asta o sa fie straniu pentru ei. Sunt culori si in alte tari care nu se primesc asa de bine. Pentru persoanele publice se recomanda in prima parte a zilei, ceea ce tine de receptiile pana la ora 6 seara sa fie niste culori mai deschise, iar deja spre seara, culori mai inchise ale tinutelor. Totodata, daca in invitatie sunt indicate anumite tipuri de dress code, acestea trebuie sa fie respectate. Pentru barbati de exemplu este important sa atragem atentia la culoarea cravatei pentru ca ea indica cumva dispozia acestuia. De asemenea ciorapul sa alege dupa culoarea pantalonului si important este sa nu fie prea scurt.”, a spus Trofim.

Marcel Rosca revine in forta dupa o pauza de aproape patru ani. Interpretul a lansat o piesa si un videoclip. Vezi cat de bine suna aceasta - VIDEO

Articole din aceeasi categorie