06.02.2024
Emotionant! Anatolie Melnic impreuna cu orchestra Lautarii au indeplinit dorinta unei fetite care parcurge 20 de kilometri cu un acordeon in spate pentru a ajunge la scoala muzicala - VIDEO

Parcurge 20 de km din satul Schineni pana la Soroca cu un acordeon in spate pentru a ajunge la scoala muzicala. Este povestea Anei, o tanara de 13 ani care a renuntat la visul ei de a canta la acordeon asa cum instrumentul ei s-a defectat, iar unul nou este o achizitie prea scumpa pentru familia sa. Povestea ei l-a sensibilizat pe Anatolie Melnic, dar si pe maestrul Nicolae Botgros care au facut cale lunga pana in raionul Soroca pentru a ajunge la tanara. Cu ce surprize au venit, afla dintr-un reportaj mara O Seara Perfecta.

Ana este o adolescenta de 13 ani, pasionata de muzica. De mai bine de trei ani canta la acordeon, instrumentul mostenit de la mama ei, care are peste 31 de ani. Acum o luna, Ana a renuntat la muzica asa cum acordeonul ei s-a defectat, iar unul nou, familia ei nu si-l poate permite. Anatolie Melnic a aflat povestea fetei si i-a facut o vizita.

Prezentatorul i-a propus un joc fetei.

Anatolie Melnic a dezvaluit: „Iti propun un  joc din doua etape, daca tu le treci eu o sa am o surpriza pentru tine, dar daca tu nu te descurci cu ceea ce vreau eu sa faci, atunci eu nu pot sa te ajut cu nimic. Prima proba este foarte simpla, eu vreau ca tu cu acordeonul acesta al tau sa-mi canti ce stii tu mai bine. Acum vine proba principala si conditia este cea mai simpla, tu trebuie sa-mi canti o muzica populara, o hora sau o sarba. Tu nu ai voie sa te opresti, tu trebuie sa canti mai departe, daca tu te opresti pana nu spun eu, tu pierzi jocul, tu trebuie sa canti pana eu nu iti spun stop”.

Lacrimi, uimire si fericire, pe toate le-a simtit Ana atunci cand l-a vazut pe maestrul Botgros alaturi de o parte din instrumentistii orchestrei Lautarii.

Nicolae Botgros i-a spus fetitei: „Este pacat ca Dumnezeu atunci cand te haruiesti si iti da un dar, tu sa il dai la o parte, nu trebuie sa ratezi lucrul acesta si sa mergi inainte prin toate greutatile, fiindca greutati noi am avut multe. Eu am trait intr-o familie mai grea si tot ce vreau sa iti spun este ca trebuie sa mergi inainte”.

Ana Cojocari cu lacrimi in ochi si vocea plina de emotii a mentionat:„Emotii la cantec, am inceput sa ma incurc, credeam ca tremur toata in mine, nu m-am asteptat, credeam ca Anatolie Melnic a venit pur si simplu in vizita. Acum ca am un acordeon nou, o sa continui mai departe. Multumesc tare mult pentru surpriza din partea lor si apreciez ca au facut un astfel de gest frumos”.

Anatolie Melnic a povestit cum a aflat despre cazul fetitei: „Doamna director mi-a scris un mesaj pe Facebook, acolo unde eu nu prea citesc, insa am vazut mesajul asta si cumva m-am oprit la el, i-am dat contactele, am aflat situatia. Scoala muzicala la care merge Ana este in cinstea maestrului Nicolae Botgros si plus la toate ma inteleg foarte bine cu baietii si am reusit sa o surprindem pe Ana”

Emotionat, Corneliu Botgros a spus: „Pentru mine a fost o surpriza pentru ca nu am participat pana acum la asemenea momente emotionante. A fost fantastic si suntem impliniti astazi, aici in raionul Soroca”.

Ion Lozovan a mentionat ca nu se opresc aici, dar drumul Anei continua: „Am zis instant ca ma implic 100%, mai ales ca sunt fost acordeonist si chiar mi-au dat lacrimile cand am aflat despre cazul Anei. Noi ne-am propus ca tot ce e legat de fetita pana la 18 ani, noi ne asumam ca sa o ajutam sa finalizeze cu succes”.

Articole din aceeasi categorie