Angelina Marie, o femeie de 30 de ani, din Mississippi, Statele Unite ale Americii, a mărturisit că a ajuns să fie disperată să topească kilogramele în plus atunci când a constatat că are o greutate de 95 de kilograme.
Astfel, după ce s-a documentat pe internet despre dieta carnivoră, ea a încetat să mai consume carbohidrați, alimente procesate, iar apoi și-a umplut frigiderul cu produse de origine animală.
Femeia a spus că a fost șocată când a pierdut cinci kilograme în primele șapte zile și „nu-i venea să creadă ce arată cântarul”.
Acum, după șase luni, a slăbit 28 kg și nu s-a simțit niciodată mai bine.

Marie a declarat că a dat jos kilogramele exclusiv prin dietă, deoarece nu era pasionată de exercițiile fizice.
A început să ridice greutăți acum, dar doar pentru a deveni mai puternică, nu pentru a slăbi. De fapt, a câștigat câteva kilograme în plus datorită masei musculare.
Top 10 cele mai talentate interprete din Republica Moldova, potrivit ChatGPT - FOTO/VIDEO
În ceea ce privește meniul ei zilnic, Marie susține că mănâncă ouă cu șuncă sau scoici în jurul prânzului, întrucât ține și post intermitent.
Următoarea masă este, de obicei, în jurul orei 18:00, cu trei ore înainte de culcare, și constă în general într-o friptură, de obicei cotlet de porc sau aripioare de pui.
În ceea ce privește gustările, atunci când îi este foame, ea consumă carne de vită uscată și sărată.
„Mănânc dacă mi-e foame, dar mă opresc înainte să simt acea senzație de prea plin și consum multă apă”, a mai spus tânăra.
Dieta carnivoră, tot mai populară, dar extrem de controversată
Dieta carnivoră a câștigat tot mai multă popularitate în ultimii ani, iar videoclipuri pe această temă au generat peste un miliard de vizualizări pe TikTok.
Interesul pentru această dietă a fost parțial generat de susținători precum Joe Rogan și Jordan Peterson, care au declarat că le-a îmbunătățit abilitățile mentale și fizice. Totuși, pe măsură ce popularitatea a crescut, au apărut și numeroase studii care avertizează asupra posibilelor riscuri.
Un studiu din 2023 a descoperit că persoanele care consumă doar două porții de carne pe săptămână au un risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2.

Cercetarea realizată de Universitatea Harvard, bazată pe date de la peste 200.000 de persoane monitorizate timp de aproape 40 de ani, a arătat că cei care consumau cea mai mare cantitate de carne roșie aveau un risc cu 62% mai mare față de cei care consumau cel mai puțin.
De asemenea, un studiu realizat de Universitatea Oxford a constatat că un consum ridicat de carne roșie crește riscul de boli de inimă cu 18% pentru fiecare 50 de grame suplimentare consumate zilnic.
SURSA FOTO/VIDEO: TIKTOK/INSTAGRAM/GOOGLE