09.10.2019
Delicios si sanatos! O reteta rapida de pancakes vegetariene
Te-ai gandit vreodata sa incerci un mic dejun vegetarian? Iata ca reporterul PRO TV, Valentina Cozonac, impreuna cu Valeria Lungu au gatit, fiind ghidate de bucatarul-sef Roman Batin.

Fetele au adoptat de ceva timp stilul de viata vegetarian si s-au descurcat de minune, chiar daca au intampinat si cateva dificultati. Vezi ce le-a iesit si cum s-au descurtcat cu provocarea!


Ai mai jos reteta de clatite americane cu piersici:

Ingrediente:

-250 gr. de faina

-200 ml de lapte

-3-4 oua

-zahar vanilat

-200 gr. unt

-1 piersica

-capsune sau alte pomusoare pentru decor

Mod de preparare:

Separa albusurile de galbenusuri, bate bine albusurile timp de 2 minute, apoi adauga zaharul vanilat.

Intr-un bol in care torni laptele, adauga albusurile batute, galbenusurile si faina, amestecand intens pana cand obtii o masa omogena. Amplaseaza tigaia la foc si incalzeste bine bucatile mici de piersic, caramelizandu-le cu putin topping de fructe de padure, ciocolata sau oricare iti place. Intr-o alta tigaie topeste untul si la foc mediu incepe sa gatesti clatitele, rumenindu-le pe ambele parti. Pe farfurie pune o clatita si unge cu amestecul de dulceata de piersici si continua in acest mod pana cand vei obtine 5-6 straturi. La final, pentru decor foloseste cateva capsune caramelizate ori crude, sau alte fructe si pomusoare preferate. De asemenea, nu uita sa adaugi putin topping.

Micul dejun este gata.

Pofta buna!

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie