21.04.2022
De Pasti va gati atat carne cat si peste. Afla ce sfat ofera chef-ul Petru Chicu pentru a avea o masa reusita de sarbatoare: „Eu sunt nebunul ala care vrea sa schimbe stereotipurile...” - VIDEO

Cu sfaturi pentru o masa reusita de Pasti a venit in platoul emisiunii O Seara Perfecta, chef-ul Petru Chicu.

In Saptamana Patimilor, Petru Chicu a decis sa tina si post, iar acesta spune ca ii reuseste sa faca lucrul dat. „Mi-am pus ca scop sa il tin inca cu cateva saptamani in urma, dar totusi lucrul acesta al meu nu-mi da pace. Acum abia am inteles pentru ce este postul, la aceasta varsta. Postul este si o curatire sufleteasca, o curatire a mintii. Carnea este intr-adevar o mancare grea. Leguma este mai presus ca si carnea.”, a povestit chef-ul.

Intrebat de Anisoara Loghin ce planuieste sa gateasca pentru masa de sarbatoare, acesta a raspuns: „Eu mi-am luat angajamentul de a face mancarea. Ce o sa pot o sa fac acasa, ce nu o sa pot, la restaurant. Vreau sa pregatesc atat carne cat si peste. In acest an, de asemenea am hotarat sa nu ma duc in vizita la parinti, dar sa-i invit eu la mine. Eu sunt nebunul ala care vrea sa schimbe stereotipurile. Am zis sa nu las tot in grija parintilor si sa iau asupra mea.”

Va deveni mamica pentru a doua oara! Designer-ul Elena Bivol a anuntat vestea cea mare in timpul vacantei sale in Egipt - FOTO

Chef-ul a explicat care sunt retetele pentru marinada carnii de purcel si a celei de miel. „Vreau sa fac in primul rand frigarui din purcel de casa. Marinada este foarte simpla, folosesc sare, piper, adjika, ceapa, frunza de dafin si cateva boabe de piper. De asemenea o sa pregatesc miel. Acolo mixtura este foarte simpla, astfel folosesc usturoi, ceapa, rosii. Pe toate le dau prin razatoare. Pun la gust si sare, piper si ulei.”

Din cauza mirosului specific, nu toti sunt amatori ai carnii de miel. Petru Chicu a explicat in ce caz carnea poate avea acest miros. „Mielul cand este tanar si fraged nu a reusit sa absoarba inca acele mirosuri din ocol. Cand stau zece oi si un miel alaturi normal ca el o sa miroase a oaie. Mielutul de obicei nu miroase.”, a specificat barbatul.

Pe langa carne de purcel si de miel, Petru va gati si peste. Acesta urmeaza sa pregateasca ca la carte doi bibani mari. „Vremea promite a fi frumoasa, asa ca, ii vor face afara la gratar.”

O noua lovitura pentru Rihanna. Dupa ce s-a zvonit ca a inselat-o, acum A$AP Rocky a fost arestat

Vorbind despre legume, chef-ul a mentionat: „Eu sunt de parere ca trebuie sa mancam legume de sezon. A incoltit deja rucola in gradina asa ca o voi culege.”

Anii precedenti a lucrat si la restaurant in ziua de Pasti, insa in acest an este de parere ca cel mai bine ar fi ca aceasta sarbatoare sa o petreaca doar in familie.

Pentru o masa reusta de Pasti, Petru a oferit un sfat foarte important. „Sa nu fie gatite multe feluri de mancare...”, a povestit acesta.

Articole din aceeasi categorie