28.04.2021
De la „doggy style” la pozitia „calaretului”. Care sunt pozitiile sexuale potrivite pentru fiecare varsta

Potrivit expertilor, pozitiile in care poti obtine placere sexuala nu sunt aceleasi la 20 si 50 de ani. Multe cupluri nu stiu acest lucru, motiv pentru care calitatea vietii lor intime scade treptat

Unele lucruri, cum ar fi vinul, se imbunatatesc doar in timp. La fel si unele cupluri incep sa se cunoasca mai bine si sa primeasca placere din activitatea sexuala, inaintand in varsta.

Cu toate acestea, exista soti care, dupa douazeci de ani de casatorie, isi dau seama odata ca nu au mai intretinut relatii sexuale cu partenerul deja de cateva luni. Acest lucru poate fi cauzat de o multime de probleme: tensiuni in relatii, problemele la munca, bariere psihologice si altele, peste care trebuie sa stii cum sa treci.

Cu toate acestea, sexologii vin cu o explicatie. Oamenii isi pierd interesul sexual pur si simplu pentru ca nu fac sex in pozitiile corespunzatoare, pe care ar trebui sa le inlocuiasca cu trecerea deceniilor. Rezistenta si elasticitatea nu raman mereu ca la 20 de ani, asa ca mai jos vezi cateva pozitii recomandate in functie de varsta, care iti vor aduce satisfactie in relatia cu jumatatea ta.

De la 30 la 40 de ani

Majoritatea dintre noi dupa treizeci de ani incep sa ne gandim la copii. Nasterea unui copil afecteaza multe aspecte ale vietii unei tinere mame, inclusiv dorinta de intimitate. Problema este ca la unele femei, dupa sarcina si nastere, durerile de la nivelul spatelui pot sa nu dispara timp de aproximativ doi ani. Acest lucru se datoreaza faptului ca fatul isi lasa greutatea pe coloana vertebrala mult timp. Durerea si disconfortul care pot persista in zona intima dupa nasterea unui copil este cea care impiedica activitatile sexuale.

Foto # 2 - Care sunt anii nostri!  Pozitii sexuale pentru fiecare varsta

In acest caz, expertii recomanda poza „doggy style”. In aceasta pozitie, femeia isi tine greutatea pe maini si genunchi, iar coloana vertebrala este relaxata. Cu toate acestea, chiar daca durerea din zona pelviana nu o deranjeaza pe tanara mama, zona intima poate fi in continuare sensibila si orice miscare brusca poate provoca disconfort. Potrivit sexologilor, pozitia „lingurii”, in care partenerii se intind pe partile laterale, cu spatele unul fata de celalalt, minimizeaza senzatiile neplacute pentru o femeie - ea poate controla viteza frictiunilor si profunzimea penetrarii.

40 - 50 de ani

Dupa patruzeci de ani, multi incep sa sesizeze dureri cronice la nivelul spatelui, articulatiilor soldurilor si gambelor, care sunt asociate cu o ciupire a nervului sciatic. Majoritatea cuplurilor incearca sa gaseasca pozitii in care nu ar simti disconfort. Cu toate acestea, vor totusi sa aduca ceva interesant in viata lor sexuala.

O pozitie care nu provoaca disconfort si nu agraveaza situatia este cea in care barbatul se intinde pe spate, iar femeia este deasupra, cu spatele la el.

In acest caz, este important ca partenerul sa nu se aplece inainte, deoarece acest lucru poate agrava durerile articulare. Potrivit sexologilor, aceasta pozitie este adesea trecuta cu vederea, in timp ce poate revitaliza viata intima.

Puteti incerca si „doggy style”, transformandu-l putin. In aceasta pozitie, barbatul inca sta in spate. Femeia, in schimb, se sprijina pe antebrate, indoita intr-un unghi acut si incearca sa ridice soldurile mai sus. Sexologii recomanda sa pui mai multe perne sub piept, pentru a nu-ti strange spatele si umerii. Nu uita de poza „lingurii”, care este, de asemenea, minunata in acest caz.

50 - 60 de ani

In perioada menopauzei, din cauza lipsei de estrogen, o femeie se confrunta cu asa-numita uscaciune legata de varsta, probleme cu prolapsul organelor pelvine si incontinenta urinara, precum si tulburari ale microflorei normale. Avand in vedere cantitatea redusa de lubrifiere si inelasticitatea tesuturilor, in timpul sexului pot aparea durerea si disconfortul. In acelasi timp, barbatul nu mai este la fel de rezistent ca acum zece ani. Unele dintre aceste probleme pot fi rezolvate cu ajutorul lubrifiantilor si medicamentelor care cresc potenta, dar sexologii sfatuiesc sa acorzi atentie pozitiilor.

Foto # 4 - Care sunt anii nostri!  Pozitii sexuale pentru fiecare varsta

Una dintre cele mai bune optiuni este pozitia in care barbatul sta pe pat sau pe scaun. Femeia este deasupra si isi asaza genunchii pe suprafata pe care se aseaza partenerul. Ea insasi controleaza adancimea de penetrare a penisului si viteza miscarilor, astfel incat sa nu se raneasca.

Si, desigur, nu uita de pozitia misionarului! Barbatul isi poate sustine cu usurinta greutatea, sprijinindu-se pe antebrate si pe genunchii usor indoiti.

In aceasta pozitie, partenerul poate face miscari clare, ritmice, fara a provoca disconfort partenerei. Daca ai dureri de spate, asaza o perna sub partea inferioara a spatelui. In plus, un astfel de unghi ajuta la „deschiderea” vaginului pentru penetrare, ceea ce este important atunci cand exista o lipsa de lubrifiere naturala.

De asemenea, sexologii te sfatuiesc sa incerci pozitia „calaretului”, chiar daca nu este foarte traditionala. Daca in versiunea obisnuita, femeia isi mentine greutatea doar pe genunchii indoiti, atunci aici te poti sprijini pe maini. Genunchii ar trebui sa fie indoiti intr-un unghi ascutit pentru a nu creste presiunea pe partea inferioara a spatelui. In acelasi timp, barbatul isi poate tine partenera de talie si o poate ajuta sa se miste.

De la 60 de ani

Aproximativ o treime dintre barbatii si femeile cu varsta peste saizeci de ani au artrita. De aceea, la aceasta varsta este necesar sa renuntati la ipostaze in care exista presiune pe genunchi sau articulatiile soldului - ca traditionalul „doggy style”. Daca suferi de dureri de spate, nu te indoi si nu face dragoste in pozitii in care te intintinzi pe burta - durerile articulare vor deveni mai puternice. In acest caz, pozitia misionara este potrivita. Nu uita nici de pozitia „lingura”: femeia isi poate pune piciorul superior pe o perna inalta pentru a facilita penetrarea.

Foto # 5 - Care sunt anii nostri!  Pozitii sexuale pentru fiecare varsta

O alta problema in timpul postmenopauzei este subtierea mucoasei vaginale din cauza faptului ca nu mai sunt produsi estrogeni. Modificarile atrofice afecteaza glandele care produc mucus. Din cauza lipsei de hormoni feminini, lactobacilii, care protejeaza microflora vaginala, devin mai putini. Ca urmare, flora vaginala este complet dereglata.

Trebuie mentionat si prolapsul peretilor vaginului: dupa saizeci de ani, probabilitatea acestei patologii creste semnificativ.

Toate acestea nu influenteaza viata sexuala in cel mai bun mod. Pentru ca partenerul sa nu simta disconfort la aceasta varsta, expertii recomanda sa faca dragoste intr-o pozitie in care barbatul sta pe un scaun si femeia este deasupra. Totusi, dupa saizeci de ani nu ar trebui sa iti mentii greutatea pe genunchii indoiti din cauza riscului de a deteriora articulatiile - femeia trebuie sa-si sprijine picioarele pe podea.   

Articole din aceeasi categorie