17.11.2023
De la dansator la campion mondial la kickbox! Fiul Alei Zasmenco, Valentin Motreac: „Am avut o problema la scoala si am vrut sa fac lupte pentru a ma autoapara” - VIDEO

 Este vorba despre Valentin Motreac, care la doar 14 ani obtine rezultate remarcabile. Ce emotii a avut in timpul campionatului la care au participat 10 mii de concurenti, dar si ce l-a determinat sa renunte la pasiunea pentru dansuri, afla dintr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

Valentin Motreac a mentionat: „Am avut adversari pe masura, emotii pe masura, au fost 100 de tari, 10 mii participanti, desigur ca emotiile au fost foarte mari, insa pana la urma a fost totul cu succes. In prima zi am avut 3 lupte, a doua zi nu am participat de loc, in a treia zi am avut prima mea infrangere si deja in a cincea zi am luptat cu un ucrainean pentru locul 1 la K1. Pregatirile au fost mari, deoarece la un Campionat Mondial trebuie sa iti asumi niste pregatiri foarte mari. Trebuie sa ai si kilogramele dorite, a fost nevoie sa tin si o dieta, insa rezultatele au fost foarte bune cu ajutorul antrenorului Denis Cretu”.

Pentru a obtine locuri de frunte, Valentin a marturisit ca a trebuit sa tina un regim strict.

„Ca copil este destul de greu, dar dorinta de a deveni campion a fost foarte mare si m-am abtinut. Noi ne antrenam regulat, campionatele pot aparea spontan si noi ne antrenm in fiecare zi puternic.”

Antrenorul baiatului, Denis Cretu a marturisit: „El a venit ca amator, iar acum a participat la camionatul mondial. Sportivii nostri s-au clasat pe primele locuri, avem niste rezultate foarte bune, pot spune ca a fost un campionat cam greu deoarece toti sportivii de acolo erau foarte bien pregatiti, insa noic uc pregatirea noastra si cu ajutorul Domnului, am castigat. Fiecare copil are categoria de varsta si greutate si deja si dupa clasament, sunt unii care au cate doua sau trei medalii”.

Unul din colegii lui Valentin, Nichita Gumennii a dezvaluit: „A fost un campionat serios, au fot adversari foarte bine pregatiti si drept ca am muncit pentru asta ca sa iau aceste medalii de aur. Locul 1 la doua categorii.”

La campionatul mondial din Italia au participat si fete, care au revenit acasa cu medalii. 

Valeria Cazac, luptatoare K1 a povestit: „De cand sunt mica, insa nu pot sa practic kickboxing, dar am practicat  ani de fotbal si tot am facut ceea ce tine de sport, dupa asta am decis ca vreau sa devin luptatoare. Pentru mine a fost cea mai frumoasa experienta, a fost greu fiindca am depus multa munca, dar si frumos, ma simt mandra.”

Desi a fost dansator timp de 6 ani, Valentin si-a dorit sa-si schimbe radical hobby-ul. Astfel, a ales kickboxing-ul. 

Valentin Motreac a dezvaluit cum a fost momentul de trecere de la dansuri, la lupte: „Trecerea nu a fost grea, deoarece nu ma mai motivau dansurile si am trecut la luptele de contact. Am avut o problema la scoala si am vrut sa fac lupte pentru a ma autoapara, si nu m-am antrenat pentru campionante si sa ajung campion, dar deja antrenorul ma indrumat la campionate”.

Iar Ala Zasmenco a recunoscut ce emotii a avut, atunci cand a aflat despre noua pasiune a lui Valentin. 

Ala Zasmenco cu emotii a fost mereu langa baiatul sau: „Evident nu am fost de acord initial, niic nu intelegeam ce fel de lupta este asta, el mi-a zis ca nu o sa faca sport de performanta, insa doar pentru el pentru ca e ceva mai barbatesc. Eu i-am zis ca o sa-l sustin in tot ce face pentru ca mereu l-am sustinut si i-am apreciat alegerea pe care a vrut sa o faca. referitor la acest campionat este pentru prima data, campionate am mai avut, castiguri am mai avut, dar mondial e pentru prima data. Eu am avut cele mai mari emotii, aproape doua zile nu am vorbit deloc cu el. Pentru mine era complicat sa stau sa astept in fiecare zi ce urmeaza si sa primesc un mesaj sau un apel de la el, aveau internet slab, si a sunat in ultima zi mi-a zis ca lupta a fost victorioasa. Desi are acus 15, el pentru mine inca e copil, el maine poate sa vina si sa-mi spuna ca el vrea altceva, dar nu prea cred caci vad aici o performanta si o dorinta mare in primul rand, el face in fiecare zi sport in afara de duminica”.

Dupa campionatul din Italia, Valentin Motreac a avut zilele acestea o noua lupta victorioasa. De data aceasta, la Orhei. 

„Scopul meu e sa devin un luptator profesionist si scopul pentru anul acesta este sa lupt intr-o gala”.

Valentin ne-a spus ca incearca sa lipseasca doar motivat de la scoala, iar colegii si profesorii se bucura de succesele lui. 

„La campionat am lipsit motivat cu campionatul, deja ma felicita clasa, totul a fost bine,  colegii ma sustin de fiecare data”.

Articole din aceeasi categorie