18.03.2021
„Da, acolo mor Oameni". Olga Tapordei vrea sa cucereasca Everestul, dupa ce a fost prima femeie care a arborat drapelul Moldovei pe cel mai inalt vulcan din lume

Olga Tapordei este una dintre femeile de afaceri care adora sa calatoreasca si sa exploreze cat mai multe locuri atat de la noi, cat si de peste hotare. La inceputul acestui an a ales sa mearga tocmai in America de Sud, in Chile. Acum insa, Olga are un alt vis maret - isi doreste sa ajunga pe Everest.

Citeste si :  Olga Tapordei - femeia care a urcat drapelul Moldovei pe cel mai inalt vulcan din lume si are aceeasi pasiune ca si Maia Sandu: „E super fain sa ai acelasi hobby cu presedinta tarii din care provii”

„Prieteni, de un an si ceva traiesc un vis!
Visul...EVEREST!
Sotul meu, fiica noastra, cei mai apropiati prieteni si unii participanti la cursul de Branding Personal, stiu ca de un an, ma trezesc la ora 6:00 cu alarma: Good Morning! Everest is waiting for you! Wake up Baby!”

Urmaritorii Olgai stiu ca ea practica mult sport si este intr-o forma fizica buna, ceea ce e necesar pentru a ajunge pe „cel mai inalt varf din lume!”

„Evident ca nu e simplu, ba chiar e cel mai periculos. Da, acolo mor Oameni, dar si...coboara alti Oameni - cu un vis devenit realitate! Cu o realitate doar a lor!

Eu vreau!
Simt asta din prima zi, atunci cand am auzit un Om care s-a intors, apropiat, coborat de pe Everest...despre cum e asta. Asta nu poate fi redat. Dar, asta merita de trait sau...cel putin de incercat.

Dupa cateva experiente de escaladari...cel mai inalt varf din Africa(Kilimanjaro), apoi cel mai inalt vulcan din lume, care se afla la hotarul dintre Chile si Argentina(Ojos del Salado) si dupa cateva antrenamente in Carpati, am simtit ca vreau sa incerc!

Despre EVEREST un pic...
1. I se mai spune “Savage Mountain” pentru ca este cel mai periculos munte de urcat. Dar nu imposibil.
2. Escaladarea pe EVEREST, poate fi facuta doar odata pe an.
3. Pentru ca, pe munte, viteza vantului este de 160 km pe ora si poate ajunge la 280 km pe ora. De aceea singura perioada in care poti incerca escaldarea pe Everest, este aprilie-mai, pentru ca atunci vantul este mai linistit si vremea mai prielnica.
4. Expeditia dureaza 45 de zile.

45 de zile, cu...dor de suflet de...familie si prieteni...doar Tu si visul tau!
Tu, cu...niste limite, care sunt un challenge adevarat pentru o Femeie din Moldova.
Intr-un loc in care se nasc niste valori pure, care formeaza caractere, care indeamna si motiveaza alti Oameni.

Cand ma gandesc...am fiori, tremurici si tot felul de emotii necunoscute pana acum.

E provocator, tare! Mai ales faptul ca, voi fi prima Femeie care va duce drapelul Republicii Moldova pe varful lumii si asta ma face mult mai responsabila.

Sper sa nu va dezamagesc! Si am mare nevoie de sustinerea voastra!”, a scris Olga pe pagina sa de Instagram.

Internautii, incantati de aceasta idee, au notat in sectiunea comentariilor mesaje de sustinere: „Mult succes, Olga, nu iti impart visul, dar stiu ce inseamna sa ai un vis care nu iti da voie sa dormi noaptea! Iti tin pumnii si voi fi cu ochii pe tine pt incurajari si ganduri bune! You can do it!”, „Dupa ce am citit cartea lui Jon Krakauer despre escaladarea Everestului mi-am revizuit felul de a-mi pune scopurile in viata, poate e prea mult spus, dar privesc altfel visurile mari, care includ in sine risc pentru viata. Dar daca deja e pus pe lista, iti doresc mult succes si spor in realizarea acestui obiectiv ”, „Eu sunt sigura ca prima femeie din Moldova care va ajunge pe varful lumii vei fi tu! Tin pumnii!”, „Wow!!!!! Esti fenomenala!!! Succese mari”, au scris cativa dintre ei.

Dar tu ai avea curajul?

Citeste si :  Olga Tapordei si sotul sau, Bogdan Ghies traiesc o poveste de dragoste matura. Din prima zi cand au luat pranzul impreuna au stiut ca sunt potriviti unul pentru celalalt, iar nunta au organizat-o doar cu opt oameni. „A fost o decizie egoista”

Sursa foto: Instagram

Articole din aceeasi categorie