21.01.2020
Cumperi haine online? Cum sa-ti alegi corect marimea
Esti o fana a shopingului online si nu pierzi nicio ocazie de a-ti innoi garderoba atunci cand vreun brand sau magazin anunta reduceri grandioase? Cu siguranta ca nu o data te-ai ciocnit de problema marimilor si poate chiar ai avut nenorocul de a comanda ceva ce nu ti s-a potrivit.

 Pentru ca luna ianuarie este sortita reducerilor mari, impreuna cu cel mai mare magazin online din Moldova – Rozetka.md, am hotarat sa te ajutam sa-ti determini corect marimile, pentru a avea parte de o experienta placuta in urma cumparaturilor facute la un click distanta.

Afla-ti parametrii

US, IT, UK, FR, EU, RU etc. – care dintre ele indica marimea exacta? Trebuie sa fii foarte atenta pentru ca marimea L chineza, de exemplu, difera fata de cea americana cu pana la 5 cm la bust si tocmai 16 la coapse!

Inainte de a determina care este marimea ta, trebuie sa iei niste masuratori. Imbraca o lenjerie subtire, adopta o pozitie dreapta, nu strange burta si nu incorda spatele in mod nefiresc. Cifrele trebuie sa fie cat mai exacte pentru ca o haina sa stea cat mai bine pe tine si tu sa te simti confortabil in ea. Ia-ti un centimetru de croitorie, un pix si o foaie si noteaza-ti marimile de fiecare data cand vrei sa cumperi o haina noua.

Asa se masoara in mod corect

Inaltimea – o masori din crestetul capului pana la calcai. Trebuie sa fii desculti si cu talpile unite.

Circumferinta pieptului – se masoara orizontal. Incepe din fata, trecand panglica peste punctul superior al sanilor, apoi inconjoara-te trecand pe subrat catre spate. Centimetrul nu trebuie tinut apasat sau prea larg.

Circumferinta sub bust – se masoara orizontal, sub piept.

Circumferinta taliei – talia este cea mai ingusta parte a corpului. Masuratoarea se efectueaza deasupra buricului.

Circumferinta soldurilor – o masori orizontal, peste punctul superior al feselor.

Lungimea cracului se refera la distanta dintre partea cea mai de sus a coapsei si linia de jos a gleznei. Atunci cand alegi pantalonii, aceasta masuratoare este esentiala. Inainte de a stabili lungimea potrivita pentru pantalonii pe care urmeaza sa ii comanzi, gandeste-te daca ii vei purta cu tocuri sau nu.

Pentru a masura lungimea manecii, pune mana in talie, indoita la un unghi de 90 de grade. Masoara, apoi, distanta de la gat la umar, iar dupa aceea, de la umar pana la cot si pana la incheietura.

Toate masurile sunt indicate in centimetri.

Dupa ce iti notezi toate aceste cifre, vei putea alege cu usurinta marimea articolelor vestimentare. De exemplu, daca ai circumferinta pieptului de aproximativ 87 cm, talia in jur de 66-68 cm, iar soldurile au intre 90 si 94 cm, atunci vei alege marimea S (dupa standardele internationale). Aceste cifre corespund respectiv si pentru marimea 8 dupa UK, 4 US si 6 conform AUS sau 34 pentru Germania si Europa, etc.

Acum, ca ai masurile exacte, poti accesa cel mai mare magazin online de la noi Rozetka.md, cauta articolele vestimentare la care visai demult, alege marimea care ti se potriveste si plaseaza comanda. In termen de 3-7 zile vei primi coletul direct la scara si te vei putea bucura de noua achizitie aleasa corect. Iar daca aceasta nu iti este pe masura, ai 14 zile sa returnezi produsul. Spor la cumparaturi!

*Acest articol este un produs comercial.

Articole din aceeasi categorie